Два нови световни рекорда на Гинес - за най-голяма видеопроекция

...
Два нови световни рекорда на Гинес - за най-голяма видеопроекция
Коментари Харесай

Светлинна приказка в Москва - фестивалът Кръг от светлина

Два нови международни върха на Гинес - за най-голяма видеопроекция върху вода и за максимален брой пиротехнически установки, се надяват да реализират в Москва по време на фестивала " Кръг от светлина ". Той е приет за един от трите най-големи светлинни спектакли в света и към този момент има два международни върха - за най-голяма видеопроекция и най-голяма мощ на светлинния поток. Това е едно от събитията в календара на съветската столица, с което локалните управляващи се надяват да притеглят и повече туристи.

Тези дни съветската столица е център на необикновен светлинен карнавал. Тогава, когато светлината надвишава общоприетите си показа, и предизвика човешкото въображение да прескача граници, да навлиза в света на приказки и илюзии. Огън, вода, въздух и земя - силата на четирите стихии е главното обръщение при откриването на фестивала " Кръг от светлина ", проведен от московското кметство.
Татяна Лефантева, уредник на фестивала " Кръг от светлина ": Темата на тазгодишния фестивал е за стихиите, само че и за философията на душата, тъй като всяка душа също е буря. Тя е самобитно комбиниране от всичко - фантазии, мисли и това, че човек може всичко.
На откриването олимпийският гребен канал за час и половина се трансформира в сцена върху вода със комплицирана структура за 3D видеомапинг, 160 пиротехнически и лазерни установки. Върху повърхност от 4000 кв м са инсталирани са 300 фонтана. Подготовката за шоуто е траяла месец и половина.
Татяна Лефантева, уредник на фестивала " Кръг от светлина ": Искахме всеки фен самичък да може да освободи фантазията си. Конферансието задава гатанки и когато звучи музика - всеки има собствен отговор, всеки има разнообразни усещания и мисли.
За мнозина от 7-е хиляди фенове фестивалът е фамилна традиция и не идват за първи път.
Олга Семенченко, московчанка: Много ни хареса тематиката. Дойдохме с детето. Темата за стихиите беше доста ясно създадена даже за децата.Евгений Долгов, московчанин: Вече трети път пристигам на фестивала и всякога го върша на драго сърце. Винаги има нещо ново. Сега светлинното шоу беше неповторимо, 3D проекциите бяха доста идейни. Представата ми за опциите на светлината съществено се прекатурна.
Московският фестивал е основан по концепция на популярния светлинен фестивал в Лион, който води началото си от 17 век. Фестивалът " Кръг от светлина " се провежда в съветската столица към този момент за осми път. Седем площадки в града са превърнати в светлинни приказни подиуми в продължение на 5 дни. Събитието е запазена марка в културната стратегия на съветската столица с очакванията да притегля от ден на ден туристи.
Николай Гуляев, министър на спорта в държавното управление на Москва: Тази година чакаме към 5 милиона посетители за петте дни на фестивала. Миналата година бяха 4 милиона, от които 100 000 чужденци. Задачата ни е да създадем огромно количество туристически артикули, тъй че когато човек дойде в Москва, да има какво да види, да има какво да прави и да му бъде оптимално комфортно.
На фестивала се показват екипи от 36 страни. " Кръг от светлина " ще бъде закрит довечера с шоу на японски пиротехници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР