Два нови случая на заразени с коронавирус от дома за

...
Два нови случая на заразени с коронавирус от дома за
Коментари Харесай

23 станаха заразените в дома за възрастни хора Възраждане в Русе

Два нови случая на инфектирани с ковид от вкъщи за възрастни хора " Възраждане " записват от Регионалната здравна ревизия в Русе, оповестяват от регионалната администрация.
По данни на Регионалната здравна ревизия от през вчерашния ден до 12.30 ч. през днешния ден са установени още 6 нови случая. Те не са от шовашката компания в града, от която в последната семица бяха регистрирани общо осем болни от вируса в административния личен състав на предприятието. В Единния информативен портал за миналите 24-часа са оповестени 3 нови случая, а другите пет ще бъдат забележими в системата на следващия ден,, разясняват от БГНЕС
Ситуацията в дом " Възраждане " обаче става много рискова за всички живеещи и работещи там. Последните двама са 81-годишна жена, която е жител на общественото заведение, както и за жена на 63-години, работеща като трудотерапевт там. И двете са в положително общо положение, като 81-годишната жена е настанена за лекуване в инфекциозното поделение на Университетска болница „ Канев “, а служителката е в домашна изолираност.
Така общият брой на заболелите от ковид от вкъщи за остарели хора стана 23, като 6 от тях са от личния състав, а останалите 17 са жители – 9 дами и 8 мъже на възраст сред 70 и 90 години.
Има и смъртен случай - 80-годишният мъж от обществената институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „ Канев “ е умрял.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР