Два нови модерни центъра за изследване, продължително наблюдение и лечение

...
Два нови модерни центъра за изследване, продължително наблюдение и лечение
Коментари Харесай

ДКЦ „Софиямед” с центрове за сърдечна недостатъчност и хипертония

Два нови съвременни центъра за проучване, дълготрайно наблюдаване и лекуване на пациенти със сърдечна непълнота и хипертония към този момент действат на територията на диагностично- съвещателен център „ Софиямед”.

В тях работят експертите от Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология към болница „ Софиямед “ и ще предложат опция на пациентите за персонализиран метод при диагностиката, лекуването и наблюдението на тези болести.

„ Подобни извънболнични центрове съществуват в доста европейски и американски лечебни заведения, у нас занапред би трябвало да се развиват. Мотивацията ни за основаването им е възстановяване на грижата за болните със сърдечна непълнота, което стартира с точната диагноза, минава през избора на оптималния за пациента лечебен проект и продължава с образование и наблюдаване на пациента.

Оптималното лекуване на хипертонията пък е причина за понижаване на цялостния сърдечно съдов риск “, разяснява доктор Валентин Кръстев, който управлява Центъра за сърдечна непълнота.

Отчитайки грижите за болните със сърдечна непълнота в България, които са над 120 000 души, кардиолозите в извънболничния център за сърдечна непълнота на „ Софиямед “ посредством използване на модерните достижения в тази област, ще целят удължение живота на болните, възстановяване на качеството му, повишение на мотивацията им да се придържат към подобаващия за тях режим и лекуване, както и понижаване риска от декомпенсации на болестта, водещи до чести хоспитализации.


Центърът за пациенти със сърдечна непълнота действа посредством абонамент и предлага лекуване по система от 1 от 4 вероятни равнища съгласно тежестта на болестта.

Така при първия съвещателен обзор, на пациента се дефинира коя степен на тежест има болестта и му се изготвя персонализиран проект за диагностика и лекуване, включващ брой и дати за съвещания със експерти, лабораторни и образни проучвания на всеки стадий от осъществяване, както на лекуването, по този начин и на последващия му надзор.

В Центъра за хипертония експертите ще избират най-подходящата за пациентите с тази диагноза медикаментозна терапия и ще ги образоват по какъв начин да се оправят с рисковите стойности на кръвното налягане, по този начин както диабетикът може да управлява своя диабет. Основната цел на центъра е минимизирането на риска от следващи хипертонични рецесии, възстановяване на качеството на живот на пациентите посредством надзор на болестта и другите рискови фактори.

„ Ранното диагностициране, съответното лекуване и придържане към лечението, периодическият надзор на измененията в сърцето и другите рискови органи, понижават вероятността хипертоникът да пострада от някое от болесттите, за които артериалната хипертония покачва риска: изострен миокарден инфаркт и други форми на исхемична болест на сърцето, сърдечна непълнота, исхемичен и хеморагичен инсулт, бъбречна непълнота и други “, разяснява доктор Милена Пехливанова, началник на Центъра за хипертония.

Центърът действа посредством годишен абонамент за 1 от 2 вероятни равнища, съгласно тежестта на хипертонията.

Кардиолозите от двата центъра ще дават отговор на въпросите на пациентите за опциите за включване в абонаментните стратегии и други кардиологични заболявания на своята Фейсбук- страница: Кардиолозите от Софиямед.

Повече информация за услугите в двата центъра пациентите могат да получат на телефон: 0895 555 424
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР