Два нови модела са последните попълнения в М-гамата на BMW.

...
Два нови модела са последните попълнения в М-гамата на BMW.
Коментари Харесай

BMW пуска спортни модели с 4х4 задвижване

Два нови модела са последните попълнения в М-гамата на BMW. Това са седанът M3 и купето M4, които са тотално променени в съпоставяне с предшествениците си.

Те са разнообразни освен на външен тип, само че и механически, защото получават по-мощни мотори. Освен това за първи път от съществуването си двата модела ще се оферират със задвижване на четирите колела (досега те бяха единствено със задно предаване).

Новите M3 и M4 излизат в две версии - общоприета и Competiton, като втората е по-мощна. При нея 3,0-литровият редови турбомотор с 6 цилиндъра разполага с мощ 510 к.с. Двигателят с непосредствено впръскване на горивото под налягане от 350 бара е същият като този, който се слага на кросоувърите X3 M и X4 M, само че въртящият му миг е повишен от 600 на 650 Nm. Той се реализира в диапазона от 2750 до 5500 об/мин.

Агрегатът е смесен с 8-степенен автомат M Steptronic, с функционалност Drivelogic с ръчен режим. Скоростната кутия е заимствана от седана M5, същото се отнася и за системата за задвижване M xDrive с деен заден M-диференциал и опция за заключване на предната ос.

Водачът има разполагаем 3 режима на придвижване - стандартен 4WD, пистов 4WD - с акцент на задните колела, и типичен 2WD - с изключване на системата за стабилизация. Дрифтовият M Dynamic Mode при новите BMW M3 и M4 се предлага като спомагателна алтернатива.

Базовите разновидности на седана и купето са оборудвани със същия мотор, само че при тях мощността е понижена на 480 к.с. В случая моторът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия и задно предаване. 

Продажбите на версиите Competiton с автоматизирана скоростна кутия и единствено задно предаване би трябвало да стартират през март следващата година, до момента в който разновидността със система за задвижване на четирите колела ще може да се поръчва от лятото. И в двата случая ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 3,9 секунди, като оптималната скорост е лимитирана по електронен път на 250 км/ч. При поръчка на предлагания като алтернатива пакет M Driver`s ограничаването е на 290 км/ч.

Новите BMW M3 и M4 се отличават от общоприетите 3-Series и 4-Series по увеличената издръжливост на каросерията, съставни елементи на шасито, адаптивното M-окачване с електронноуправляеми амортисьори, както и по системата за кормилно ръководство M Servotronic с изменчиво предавателно съответствие.
Като варианти се предлагат пакет M Drive Professional, съчетаващ тракшън надзор и система за телеметрия; пакет за понижаване на тежестта M Race Track, в който влизат карбоново-керамични спирачки; олекотени джанти и спортни седалки M Carbon. Срещу доплащане са достъпи също лазерни фарове вместо светодиодни, както и люк на тавана.

Основна роля в дизайна на двата автомобила играе голямата решетка на радиатора, съчетана с автентичен изпъкнал похлупак на мотора. Освен това са разширени подкалниците, има и 4 тръби на изпускателната система. Задните светлини на купето и седана се разграничават както по форма, по този начин и като осъществяване. За M3 и M4 се оферират и няколко нови, неповторими цвята на каросерията - Sao Paulo Yellow, Toronto Red и Isle of Man Green. Цените на двата модела следва да бъдат оповестени.

 

АКСЕСОАРИ

Едновременно с премиерата на тези модели компанията разкри и детайлности за това какво съоръжение могат да получат те от програмата на М Performance на BMW.

Гамата от аксесоари и детайли за новите M3 и M4 е създадена в съдействие с подразделението BMW M GmbH и дава обещание да добави в допълнение спортно равнище и динамичност при колите. Сред главните акценти при нея е новата титаниева изпускателна система, основана въз основата на опита на BMW в пистовите надпревари. Тя е по-лека с към 5 кг в съпоставяне със серийната, като дава обещание по-динамичен и особено приспособен към другите режими на работа на автомобила тон. Особено впечатляващи на тип са четирите накрайника с керамично покритие.

Бъдещите притежатели на новите M3 и M4 могат също по този начин да поръчат своите коли с усъвършенствани спортно окачване и спирачна система, набор карбонови приложения за екстериора и интериора, спомагателни задни спойлери и други аеродинамични детайли, алуминиеви джанти с друг дизайн и размер до 21 цола, Alcantara тапицерия, M Performance Pro волан и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР