Два нови медала за България завоюваха Владимир Далаклиев и Калоян

...
Два нови медала за България завоюваха Владимир Далаклиев и Калоян
Коментари Харесай

Още медали от таекуондото и шансове за класиране в сериите на Гран При

Два нови медала за България завоюваха Владимир Далаклиев и Калоян Бинев. Това се случи във Фуджейра (ОАЕ), където България показват трима от най-хубавите ни таекуондисти на влиятелния шампионат с сан G1 - FUJEIRAH OPEN.

Звездата на родното таекуондо Владимир Далаклиев взе среброто, след 3 сполучливи борби. В първия мач Далаклиев изрично се наложи над представителя на Латвия с 17 на 8 в кат. до 68кг. Във втората среща игра с представител на Русия, и с победа с "златна точка " мина към идната борба против представителя на домакините от Арабските Емирства. Нашето момче още веднъж надви с 20 на 9. За златото Влади срещна олимпийския първенец от Йордания Абугхауш Ахмад, който усети сериозната опозиция на Влади, само че най-после надви.

Калоян Бинев също се показа повече от чудесно, откакто още в първия мач отстрани представителя на домакините от ОАЕ с 25 на 10. Това го изпрати в борба с представителя на Дубай, който Кало победи с безапелационното 22 на 2. На полуфинала Бинев се изправи против таекуондист от Русия, който завоюва срещата с точка в последната секундаа. Българинът сподели невероятна игра, и събра аплодисментите на публиката в "Sheikh Zayed Sports Hall ".

Третият наш представител Митко Джорджев в първата си среща отхвърли съперникът си от игра във втория рунд, когато водеше с 9 на 0. В идната фаза Джорджев още веднъж се изправи против представител на домакините, само че три точки го лишиха от успеха.

Така от общо трима състезатели България завоюва два медала сред 550 участници от целия свят, което е отзив за влизане на най-малко двама българи в сериите Гран При.

Само за две седмици българските таекуондисти завоюваха общо 17 медала и усъвършенстваха върха от 2017-а, когато за цялата година имат общо 13. От Европейското в Турция българите завоюваха 13 медала, от Турция Оупън още 2, и нови 2 от FUJEIRAH OPEN -G1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР