Два нови хъба ще открие Siemens AG в България. Хъбовете,

...
Два нови хъба ще открие Siemens AG в България. Хъбовете,
Коментари Харесай

Siemens открива два нови хъба в България, търси специалисти


Два нови хъба ще открие Siemens AG в България. Хъбовете, които ще бъдат част от посоки Дигитализирано произвеждане и Процесни промишлености и задвижвания, ще бъдат ситуирани във Варна и София.

„ Решението на компанията-майка да избере точно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна дейност”, изяснява Теодор Маринов, началник на двете посоки в Siemens България. „ В момента сме в развой на търсене на фрагменти за двете нови звена, които се чака да стартират работа напролет на 2018-та”, прибавя той.

Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната промишленост, като в него ще се създават и внедряват системи за произвеждане и автоматизация. Освен планиране и модернизиране на такива системи според стандартите на производителя, инженерите ще се занимават и с консолидиране на място и пуск на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните фабрики.

„ Голяма част от водещите немски производители на коли употребяват системи, основани на съставни елементи и контролери на Siemens”, показва инж. Маринов. „ Страната ни разполага с нужните фрагменти с висока техническа подготовка, с цел да можем да отговорим на техните изисквания”.

За Варна направлението търси инженери в областта на автоматизацията, като изискванията са те наложително да владеят британски език, а немският е преимущество. Те ще преминат през особено образование, което да подсигурява, че хъбът ще дава услуги от международна класа. На този стадий се планува екипът да наброява 12 души, като се чака техният брой да бъде повишен след това.

Хъбът в София ще дава отговор за обработката на потребителски поръчки на направленията от целия район на Централна и Източна Европа. Целта е да се уеднаквят процесите по осъществяване, следене и фактуриране на потребителски поръчки, направени по обичаен метод или през онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall. В бъдеще всички поръчки ще постъпват централизирано в новия хъб в София, където ще бъдат обработвани и фактурирани, без значение от страните, от които идват те.

За задачата се търсят експерти, които владеят някои от националните езици на страните в Централна и Източна Европа като румънски, сръбски, хърватски и други. Познания по администриране на процеси, логистика в промишлеността, ERP системи, както и опит с изнасянето на бизнес услуги (т.нар. business process outsourcing - BPO) са значително преимущество. На чиновниците в софийския хъб също ще бъдат препоръчани спомагателни образования и опреснителни езикови курсове.

„ През тази година Siemens ще означи 140 години наличие в България. Радваме се, че продължаваме да способстваме за надграждане и разширение на експертизата на компанията и нейния имидж на благонадежден и новаторски сътрудник, в това число посредством двата нови хъба”, споделя Теодор Маринов.

Повече информация за свободните позиции може да намерите на:

https://w5.siemens.com/web/bg/bg/corporate/portal/JobsandCareers/Pages/Vacancies.aspx
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР