Два модела от Toyota се очакват на големия спортен форум16

...
Два модела от Toyota се очакват на големия спортен форум16
Коментари Харесай

Роботи ще помагат на Олимпиадата в Токио

Два модела от Toyota се чакат на огромния състезателен конгрес

16 робота от вида „ Human Support Robot “ ще дебютират на олимпийските игри в Токио (източник: Toyota)

Хора с лимитирани благоприятни условия, обслужващ личен състав и спортисти ще могат да разчитат на помощта на роботи по време на Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, както и на идващите ги Параолимпийски игри.

Два помощни робота за игрите е основала компанията Toyota, заяви Ройтерс. Моделите Delivery Support Robot (DSR) и Human Support Robot (HSR) ще имат за задача да транспортират храна и движимости, да съпровождат фенове до техните места и да дават информация за събитията.

Общо 16 робота HSR ще гастролират на олимпийските обекти в Токио. Техният разработчик Toyota се надява да пусне сходни умни машини за продажби на пазара към 2030 година.

Eкзоскелет, показан от Panasonic, също може да помогне по време на олимпиадата (източник: Panasonic)

Междувременно друга японска компания, Panasonic, показа екзоскелет с батерия, наименуван Power Assist Suit – той ще оказва помощ на хората да подвигат и придвижват тежки предмети. Предполага се, че екзоскелетът ще бъде приспособен за обслужващия личен състав на игрите.

Лятната олимпиада в Токио е планувана да стартира на 24 юли идната година. Параолимпийските игри 2020 ще се проведат месец по-късно в японската столица.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР