Два милиона лева на ден губи България от невъвеждането на

...
Два милиона лева на ден губи България от невъвеждането на
Коментари Харесай

2 млн. лв. на ден губи България от невъвеждането на тол системата

Два милиона лв. дневно губи България от невъвеждането на тол системата у нас. Междувременно поради идното й въвеждане, автобусните превозвачи готвят митинг.

Тол системата у нас трябваше да проработи предишния април. След няколко отлагания тя се чака да тръгне през март 2020 година, само че пропуснатите изгоди са факт, признават и от АПИ.

„ 765 милиона, в случай че се разделят на 365 дни, излиза 2 милиона на ден”, сподели пред БТВ проф. Олег Асенов.

Шеф от АПИ: Тол служителите на реда могат да вършат инспекции на пътя

И още проблеми. Първоначално рейсовете бяха изключени от обсега на бъдещата тол система, само че в последния план те още веднъж са вкарани в сметката. Предвижда се да заплащат от 2 до 9 стотинки на километър и не са съгласни.

"От 13 декември ще обявим протестни дейности. Те ще са алегорични в границите на един месец, а на 13 януари ще преустановим транспортите до решение на проблемите”, съобщи Магдалена Милтенова.

От Конфедерацията на автобусните превозвачи споделят още, че при въвеждането на тол системата огромна част от тях са застрашени и от банкрут.

Проектотарифата за таксите в бранша планува още обсегът на тол системата да е 6000 километра, а санкциите за тези, които не са си платили да са до 750 лв..

За леките коли остава системата на винетните стикери и промени няма да има.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР