Два милиона лева до края на годината е осигуреното финансиране

...
Два милиона лева до края на годината е осигуреното финансиране
Коментари Харесай

Два милиона лева са осигурени по програмата за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Два милиона лв. до края на годината е обезпеченото финансиране по новата Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност. Документът е част от новото законодателство за хората с увреждания и е обнародван в днешния брой на "Държавен вестник ". До дни хора в инвалидни колички или техни близки ще могат да аплайват с планове с цел да финансират преустройството на постройките, в които живеят и да ги създадат налични.

По програмата ще се заплаща и преустрояване на коли и шофьорски курсове за хора с увреждания. „ Лицата с увреждания, притежатели на самостоятелни жилищни здания или етажните собствености, в които има притежатели – хора с увреждания, както и фамилии, в които живеят лица с увреждания, които се придвижват с инвалидна количка, ще имат право да аплайват, с цел да бъде приспособена тяхната налична среда ", изясни пред БНР Марин Байчев, шеф отдел „ Интеграция на хората с увреждания “ в общественото министерство.

Той добави, че по програмата ще се финансират закупуването на асансьори, рамки и подемни платформи, с цел да може да се преодоляват другите равнища в постройката и прилежащите към нея пространства. По думите му това е от минимална стойност 10 хиляди лв. до оптималната 100 хиляди лева "Не е поставено само ограничаване лицата с увреждания да са притежатели, защото в доста от случаите това са техни близки “, посочи Байчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР