Два милиона граждани на ЕС, живеещи във Великобритания, получиха статут

...
Два милиона граждани на ЕС, живеещи във Великобритания, получиха статут
Коментари Харесай

2 млн. граждани на ЕС са със статут на уседналост във Великобритания

Два милиона жители на Европейски Съюз, живеещи във Англия, получиха статут на уседналост, което им разрешава да останат за непрекъснато след " Брекзит ", оповестява БоиБиСи.

Отказани са още 4600 молби , 36 500 са изтеглени и 34 900 са направени от хора, които нямат право на схемата. В отговор на тези числа либералдемократите приканиха жителите на Европейски Съюз автоматизирано да получат право на престой . Казват, че съществува риск от " нов скандал в жанр Уиндръш ".

Скандалът " Уиндръш " означаваше, че някои английски жители от страните от английската общественост не са в положение да потвърдят правото си да бъдат в Обединеното кралство , оставяйки ги без работа и достъп до компенсации - и в някои случаи водят до погрешно депортиране на хора.

Цифрите демонстрират също, че още 1,5 милиона души, които са във Англия по-малко от пет години, са получили статут на авансово открити . Те могат да аплайват за непрекъснато престояване, когато преминат прага от пет години.

Гражданите на Европейски Съюз имат право до 30 юни 2021 година да аплайват за схемата за уседналост , която се ръководи от вътрешния офис. Лицата, получили позитивен статут, обаче не получават никакви физически документи.

Говорителят на демократичните демократи по вътрешните работи Кристин Жардин съобщи, че милиони жители на Европейски Съюз във Англия " живеят под сянката на несигурността ". Тя сподели, че цифрите за авансово открит статут и отхвърлени заявки демонстрират, че " схемата е всичко друго, само че не и автоматизирана ".

" Без физическо доказателство за правата си , жителите на Европейски Съюз ще бъдат оставени на милостта на враждебната среда на консерваторите . Те не би трябвало да стават жертви на нов скандал в жанр Уиндръш ", добави тя.

The3million, акции, представляващи жители на Европейски Съюз във Англия, повтори предизвестието, базирайки се на капацитета за " Уиндръш ", в случай че правото на жителите на Европейски Съюз да останат не е " залегнало в законодателството ".

Министърът на имиграцията Кевин Фостър съобщи, че жителите на Европейски Съюз са " неразделна част от обществото на Обединеното кралство " и 3,5 милиона към този момент са си обезпечили правата в закона на Обединеното кралство,

Той добавя, че има " задоволително време за кандидатстване " преди крайния период , като добави, че " има необятна гама поддръжка онлайн, по телефона и персонално, в случай че имате потребност ".
 Българите кандидастват за уседналост в Британия единствено с интернационален паспорт
Българите кандидастват за уседналост в Британия единствено с интернационален паспорт

Временните промени са поради ковид, персонални карти не важат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР