Два милиарда души живеят в бедност по света, а други

...
Два милиарда души живеят в бедност по света, а други
Коментари Харесай

Два милиарда души живеят в бедност по света

Два милиарда души живеят в беднотия по света, а други 75 млн. са в изключителна беднотия и се борят за оцеляването си, сочи Доклада за световна филантропична поддръжка 2018 (GHAR2018).

Погледът върху ситуацията на безпомощните хора, страдащи от апетит, суша, конфликти и естествени бедствия, излезе за Световния ден на филантропичната помощ, маркиран всяка година на 19 август.

Световният ден на филантропичната помощ се организира всяка година на 19 август, с цел да се поддържат хората, наранени от рецесии по целия свят.

Според Доклада за световната филантропична помощ за 2018 година минимум 201 милиона души в 134 страни са се нуждаели от филантропична помощ, с цел да оцелеят през 2017 година

Според отчета 20,7 милиона души в Йемен са били в потребност, следвани от гражданската война в Сирия, където 13,7 милиона души са се нуждаели от помощ. Приютявайки 3,5 милиона сирийци, Турция е на трето място в листата с 12,8 милиона души, които се нуждаят от филантропична помощ. В листата са упоменати също по този начин Етиопия, Ирак, Нигерия, Демократична република Конго, Южен Судан, Афганистан, Сомалия, Кения, Хаити, Малави, Колумбия, Судан, Чад, Зимбабве, Мали, Украйна, Камерун, Ливан, Пакистан, Бурунди, Йордания, Централна Африка Републиката, Уганда, Нигер, Палестина, Мозамбик, Мадагаскар, Либия, Ангола, Бангладеш, Шри Ланка, Непал и Мианмар.

Етиопия, Нигер, Пакистан, Сомалия, Южен Судан и Судан са изправени по едно и също време пред три типа рецесии – спорове, естествени бедствия и насилствени изселвания.

Два милиарда души получават по-малко от 3,2 $ дневно. Междувременно извънредно бедните хора, чиято цифра е 753 милиона, оцеляват с по-малко от 1,9 $ на ден.

Докладът също по този начин загатва, че броят на принудително разселените лица по целия свят се е нараснал с 2,9 милиона през 2017 година спрямо цифрата от миналата година, като общият им брой е достигнал 68,5 милиона.

В отчета се споделя, че 60% от всички помощи са отишли в 10 страни през 2017 година, 14% от които са изпратени в Сирия, която е най-големият получател; Йемен получи осем %.

Сирия бе най-големият адресат на филантропична помощ за пета поредна година.

Гърция и Турция бяха измежду 10-те най-големи получатели на филантропична помощ за първи път заради противозаконните мигранти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР