Два месеца след старта на новата туристическа услуга Plovdiv City

...
Два месеца след старта на новата туристическа услуга Plovdiv City
Коментари Харесай

Разиграват Plovdiv City Card на томбола

Два месеца след старта на новата туристическа услуга Plovdiv City Card продажбите на електронния справочник клонят към нула. Купуват се едвам няколко десетина карти седмично, обясниха от туристическия информативен център до Римския стадион. Това принуди компания Innocity, която финансира и даде услугата, да започва лотария с картите измежду туристите, които минават през инфоцентъра. Ще бъдат раздадени гратис 20 Plovdiv City Card. Първите късметлии са трима чужденци и двама българи.

В момента офисът на Римския стадион е единственото място, където картата може да се купи. Новият туристически център в Стария град на ул. „ Цанко Лавренов ” не предлага Plovdiv City Card. От компанията разработчик признават, че продажбите зависят от туристическия поток, а той сега е доста слаб. Същото признават и в инфоцентъра на Римския стадион. Там чакат по-силен сезон през топлите месеци.

Според прогнозите на общината за Европейска столица на културата в Пловдив се чакат над 2 милиона посетители. В момента обаче визитите на чужденци и хора от разнообразни български градове са като междинните за януари в други години. За увеличението на броя на туристите не е спомогнал и дългият откриващ уикенд за ЕСК, регистрират от сектора.

Услугата City Card съществува във всички огромни туристически градове. Тя разрешава на закупилите картата посетители да посетят 9 основни обекта в границите на 24 часа. В Пловдив тя се продава като пластика или може да се зареди в електронен тип от уеб страницата на разработчика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР