Два месеца след началото на водната криза в Перник службите

...
Два месеца след началото на водната криза в Перник службите
Коментари Харесай

Двама задържани за водната криза в Перник

Два месеца след началото на водната рецесия в Перник службите и прокуратурата се активизираха за акция във ВиК сдружението в града и регионалната администрация. ДАНС, Министерство на вътрешните работи, КПКОНПИ и държавното обвиняване проверяват занемареност, ревизират и ремонта на язовирната стена, разгласи основният прокурор Иван Гешев в Перник.

Според неофициална информация за 24 часа са задържани някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова и ексшефът на ВиК-дружеството Иван Витанов.

Соколова се раздели с поста си малко след въвеждането на режима по предписание на премиера Бойко Борисов. Пак по неофициална информация Министерство на вътрешните работи претърсва жилището ѝ в София.

Витанов минава за непосредствен до някогашната кметица на Перник Вяра Церовска, която загуби изборите. Докато ръководеше ВиК той твърдеше, че е предложил режим още при започване на октомври, само че не е получил отговор от кметството.

За арестите не пожелаха да приказват даже министър-председателят и МВР-шефът Младен Маринов. Борисов се оправда, че няма значение " дали са били от ГЕРБ или не ", а Маринов – че още нямало издадени заповеди за задържането им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР