Два месеца, след като отмени всички мерки срещу пандемията, Дания

...
Два месеца, след като отмени всички мерки срещу пандемията, Дания
Коментари Харесай

Дания връща зеления сертификат

Два месеца, откакто анулира всички ограничения против пандемията, Дания върна зеления документ от през вчерашния ден, съобщи . Документът ще се изисква от хора над 15-годишна възраст. Целта му е да се потвърди, че индивидът е имунизиран, преболедувал или има негативен тест за COVID-19.  

Датските управляващи взеха решение и да понижат периода на годност на документа за преболедуване - от 12 на 6 месеца поради нови проучвания, посочили понижаване на имунитета в на изкаралите болестта съпоставяне с имунизираните.  
Работодателите в Дания ще могат да изискват зелен документ
В Дания ще преглеждат законопроект, даващ опция на работодателите да изискват зелен коронавирус документ от чиновниците си. Това е час...

Зелен документ ще е необходим за заведенията за хранене на закрито, нощните клубове и нощните заведения, както и за празненство рейсовете, предлагащи алкохол. Когато става дума за събития на закрито, документ ще се изисква при повече от 200 души на закрито или при над 2000 навън. Това важи за концерти, театрални изкуства, кина, спортни събития и др.  

Норвегия възнамерява да стартира да предлага трета доза от имунизациите против COVID-19 на всички над 18 години и ще даде на общините опцията да употребяват зелен документ, с цел да се оправят с възходящия брой случаи. Норвегия до момента ваксинираше с трета доза единствено хората на и над 65 години. " Всички над 18 години ще имат опцията да си слагат трета доза следващата година ", сподели министър председателят Йонас Гар-Стьоре на конференция.  

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус разкритикува всеобщото потребление на бустерна доза ваксина на фона ниското равнище на имунизация в страни с ниски приходи на глава от популацията. По време на брифинг в Женева в петък, той дефинира като абсурден обстоятелството, че броят на поставените бустерни ваксини дневно надвишава шест пъти броя на хората с първа доза в страните с ниски приходи. " Всеки ден в света се ползват шест пъти повече бустерни дози, в сравнение с първи дози в страни с ниски приходи. Това е скандал, който би трябвало да спре ", сподели той, представен от БГНЕС. Според Гебрейесус, " няма смисъл да се слагат бустерни дози на здрави хора или да се имунизират деца, когато в това време здравни служащи, възрасти и хора от други уязвими групи към момента чакат своята първа доза ".  

Нидерландия се връща от през днешния ден към стягане на ограниченията най-малко за три седмици поради повишаването на случаите на инфектирани с ковид, съобщи БНР, като цитира Агенция Франс Прес.  
Отказът на Дания от въглищата ще ѝ коства 15 млн. $
Дания разгласи разпределяне на 100 милиона датски крони (15,55 млн. долара) за последователно унищожаване на въглищата. Съобщението беше направено...

Баровете, заведенията за хранене, кафенетата и супермаркетите ще затварят в 8 часа вечерта, а магазините, в които не се продават артикули от първа нужда ще работят до 18 ч. Прекратяват се обществените събития, а броят на гостите при домашни визити няма да може да надвишава четирима.  

Училищата остават отворени, а хората ще могат да напущат домовете си гладко. Властите предизвикват по опция да се работи от у дома.  

Правителството ще преразгледа наложените ограничения още веднъж на 3 декември. Докато нощес траеше конференцията на премиера Марк Рюте, на която той разгласи новите ограничавания, към 200 души излязоха пред държавни здания в Хага, замервайки с камъни полицията. Органите на реда използваха водно оръдие, с цел да разпилян протестиращите.

Още:
Може да се пътува до Дания със зелен документ
Дания прекратява категоризацията по цветове поради COVID-19 за страни от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, като жителите на тези дър...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР