Два месеца след големия пожар в Пирин, награди получиха пожарникарите,

...
Два месеца след големия пожар в Пирин, награди получиха пожарникарите,
Коментари Харесай

Наградиха огнеборците, участвали в гасенето на големия пожар в Пирин

Два месеца след огромния пожар в Пирин, награди получиха пожарникарите, които се бориха с огъня. Орденът беше връчен на на началника им, а в опожарения регион не престават да си спомнят със свити сърца огнената седмица през август.

Вътрешният министър Валентин Радев се обърна към огнеборците и техния шеф с думите: „ Вие всички сте герои”.

„ Благодарение на взаимните старания, координирани от комисар Георги Пармаков, отличен експерт и началник, бе сподавен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат позволени жертви “, акцентира вътрешният министър.

Комисар Пармаков благодари за топлите думи на благодарност и одобри връченото му от министър Радев почетното отличие „ За героизъм и заслуги “ – II степен като премия за всички свои сътрудници.

„ Нашият труд е работа в екип, самичък човек не би се справил в такава обстановка. Наградата е самопризнание и оценка освен за чиновниците на РДПБЗН – Благоевград, а и за чиновниците на основната дирекция и останалите районни дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, които демонстрираха извънредно усърдие, умения и професионализъм при преодоляване на огнената буря “, сподели комисар Георги Пармаков.

Директорът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов също изрази своята благодарност към пожарникарите и служителите на реда, взели участие в евакуацията на хората, и сподели, че на идния Съвет за понижаване на риска от бедствия ще бъде препоръчан механизъм, посредством който да бъде увеличена опцията за потребление и по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР