Два месеца ще се работи по цялостното възстановяване на повредената

...
Два месеца ще се работи по цялостното възстановяване на повредената
Коментари Харесай

Два месеца ще се работи по цялостното възстановяване на повредената електропреносна мрежа

Два месеца ще се работи по цялостното възобновяване на развалената електропреносна мрежа, заяви в Ловеч основният действен шеф на "ЧЕЗ систематизиране България " АД Виктор Станчев след среща с регионалния шеф Ваня Събчева. На нея са разисквани проблемите свързани със създалата се спешна обстановка в региона предходната седмица, при която поради повреди в електропреносната мрежа без ток за дни останаха хиляди клиенти.

Станчев увери, че сега в Ловешка област няма бедстващи хора и обитаеми места без зареждане.

Над 400 екипа на ЧЕЗ на стендбай при утежняване на времето

"В доста от обитаемоте места сме създали краткотрайни схеми, с цел да захраним оптимално бързо огромен брой консуматори. През тази и другата седмица, идващите два месеца ни следва работа до цялостното въвеждане на мрежите в положително експлоатационно положение, доставящо качествена електрическа сила и незастрашаващо живота на жителите. Повредите по обитаемоте места и по мрежите, които експлоатираме бяха в такива размери, които досега ние не помним като вреди нанесени от такова злополучие ", сподели Станчев.

Той добави, че от сдружението са обезпечили спомагателни спешни групи, които ще работят и в почивните дни по сигнали на консуматори.

Дружеството е разкрило през последните пет години VIP - телефонна линия за длъжностни лица, институции, кметове, детски градини, учебни заведения и други за съобщаване за повреди, защото в рискови обстановки Кол-центъра не може да поеме всички позвънявания.

Проверка в ЧЕЗ поради повредите в Ловешка област

Станчев разясни още, че през последните три години капиталовата стратегия утвърдена от регулатора е почти 100 милиона лв. на година.

"Това са средства, които се влагат в мрежата. Стартирахме и един развой на цифровизация на мрежата за бърза локализация и бързи превключвания, с цел да можем да спестим време и човешка интервенция. Всяка година правим и огледи на оборудванията и там, където е належащо, ги подменяме ", уточни още Виктор Станчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР