Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг

...
Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг
Коментари Харесай

И тази година има недостиг на работна ръка по морето

Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг хотелиерите още веднъж имат проблеми с набирането на квалифицирани фрагменти за работа. Въпреки че един рецепционист ще получава заплата колкото е междинната за страната, искащи за позициите няма.

Хотелиерите се оплакват, че не могат да си намерят подготвени фрагменти, които да работят в туризма. Всяка година когато се организират изявленията за работа аплайват единствено неквалифицирани фрагменти.
Веселин Налбантов, хотелиер: Ние проблеми с служащи нямаме имаме проблеми с необразовани служащи. Като цяло има служащи искащи към 100- 120 хиляди от Украйна, Беларус и Русия. Но не по тази причина иде тирада желаеме тука в нашите учебни заведения да се образоват хората.
Текст: Тази година камериерката, която работа по Черноморието ще получава към 800 лв. съгласно последните нараствания. Повече ще получават сервитьорите и барманите, които владеят най-малко два езика.
 Социалното министерство предлага ограничения, с които да бори недостига на фрагменти Социалното министерство предлага ограничения, с които да бори недостига на фрагменти
Ясно се обрисува недостиг на работната мощ в България като количество и като качество. Инвестиции в подготовка на работещите, импорт на фрагменти от трети...
 Защо бизнесът желае да внася служащи от чужбина? Защо бизнесът желае да внася служащи от чужбина?
Въпросът, който би трябвало да си зададем е не от кое място, а дали изобщо да внасяме служащи, откакто заплатата ни е най-ниска в Европейски Съюз, откакто имаме неприятни ус...
Веселин Налбантов, хотелиер: Да за образованите ще има повече пари това е напълно естествено, само че при нас идват необразовани хора не желая да наскърбявам някого и желаят да получават повече от лекарите.
Проблемът с фрагментите се получи още преди няколко години, тъй като множеството от експертите избраха да работят в непознатите курорти, където заплащането е в пъти по-голямо.
Веселин Налбантов, хотелиер : От къде ще ги вземем тези високи заплати, когато туристите заплащат това, което плащаха и през предходната година?
За да не останат без обслужващ личен състав, българските хотелиери и тази година ще набират служащи от Украйна, Беларус и Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР