Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг

...
Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг
Коментари Харесай

И тази година има недостиг на работна ръка по морето

Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг хотелиерите още веднъж имат проблеми с набирането на квалифицирани фрагменти за работа. Въпреки че един рецепционист ще получава заплата колкото е междинната за страната, искащи за позициите няма. 

Хотелиерите се оплакват, че не могат да си намерят подготвени фрагменти, които да работят в туризма. Всяка година когато се организират изявленията за работа аплайват единствено неквалифицирани фрагменти.
Веселин Налбантов, хотелиер: Ние проблеми с служащи нямаме имаме проблеми с необразовани служащи. Като цяло има служащи искащи към 100- 120 хиляди от Украйна, Беларус и Русия. Но не по тази причина иде тирада желаеме тука в нашите учебни заведения да се образоват хората.
Текст: Тази година камериерката, която работа по Черноморието ще получава към 800 лв. съгласно последните нараствания. Повече ще получават сервитьорите и барманите, които владеят най-малко два езика.
Веселин Налбантов, хотелиер: Да за образованите ще има повече пари това е напълно естествено, само че при нас идват необразовани хора не желая да наскърбявам някого и желаят да получават повече от лекарите.
Проблемът с фрагментите се получи още преди няколко години, тъй като множеството от експертите избраха да работят в непознатите курорти, където заплащането е в пъти по-голямо.
Веселин Налбантов, хотелиер: От къде ще ги вземем тези високи заплати, когато туристите заплащат това, което плащаха и през предходната година?
За да не останат без обслужващ личен състав, българските хотелиери и тази година ще набират служащи от Украйна, Беларус и Русия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР