Два месеца няма умряло дребно преживно животно вследствие на чумата,

...
Два месеца няма умряло дребно преживно животно вследствие на чумата,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска прокурор да погали Борисов по главата

Два месеца няма умряло дребно преживно животно в резултат на чумата , а единствените умрели животни са вследствие държавното управление на министър-председателя Борисов. Затова от Българска социалистическа партия настояваме да се ревизира прикриват ли се дотации от фиктивни аграрни стопани и източване на пари от бюджета .

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Тя настоя отговорността за унищожаването на добитъка в Страндже през юли месец да се понесе от премиера Бойко Борисов, земеделския министър Румен Порожанов и вътрешния министър Валентин Радев.

Нинова съобщи, че е желала да види пробите от проучванията за чумата, само че те не са й били предоставени . Затова и съгласно нея чума действително няма.

Лидерът на столетницата напомни изявлението на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че тя е била основния превратаджия в страната , която желала да смъкна държавното управление от власт. Нинова съобщи, че тя персонално би поела отговорността, в случай че в действителност се открие чума по дребните преживни животни.

Социалистката уточни, че през днешния ден Порожанов се опитал да трансферира цялата отговорност на БАБХ и, по думите й, би трябвало да се спре с цирка. Тя разяснява, че на от три съвещания на Народното събрание, и на два изключителни председателки съвета държавното управление на ГЕРБ са убеждавали, че има чума по животните, само че от алената партия са поискали доказателства по тази причина.

Нинова напомни изявленията на Борисов по неин адрес и уточни, че се надява някой ден някой прокурор да погали Борисов по главата.

Нинова съобщи, че е подаден сигнал и до основния прокурор Сотир Цацаров за осъществени закононарушения на длъжности лица. По думите й прокуратурата към момента не е дала съответен отговор по тази причина има ли осъществени закононарушения и от кого.

Лидерът на Българска социалистическа партия се закани, че в околните дни ще посети персонално Ямболско и Странджа и този път: " ние ще организираме ред, права и закони в страната, с които да се понесе персонална отговорност по тази причина, което е породено на хората ".

Нинова настоя да се проучат и дейностите на земеделския министър Порожанов и изрече подозрения, че всичко не е било готова акция за източване на средства от държавния и европейския бюджет.

Стана ясно, че в първата седмица на септември в Брюксел ще бъде командирован в Кристиян Вигенин, който да показа позицията на партията по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР