Два медала спечелиха българските вина на престижния конкурс SAKURA AWARDS

...
Два медала спечелиха българските вина на престижния конкурс SAKURA AWARDS
Коментари Харесай

Японски винен конкурс присъди два медала на Вила Ямбол

Два медала завоюваха българските виновност на влиятелния конкурс SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards 2019. Отличията отидоха за една от най-продаваните серия виновност у нас - Villa Yambol Каберне Совиньон 2017 е със сребърен орден, а Villa Yambol Шардоне със злато. И двете се създават от маза „ Вила Ямбол “ от лични лозови масиви. В шестото издание на състезанието участваха 4326 проби на виновност от 34 страни, измежду които основни производители от Аржентина, Австралия, Чили, Германия, Испания, Южна Африка, Нова Зеландия и други. Любопитна детайлност е, че оценяващите комисии на състезанието се състоят само от дами – 530 експерти във винената промишленост. С най-вече наградени виновност тази година са Франция и Италия.

Основателката на състезанието SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards госпожа Юми Танабе има 40-годишен опит във винената промишленост и е измежду най-влиятелните фигури на японската винена сцена като създател, учител, вносител и даже производител. През 1992 госпожа Танабе основава първото японско учебно заведение за винени експерти, а през 2013 година инициира Sakura Japan Women’s Wine Awards. През изданието Wine Spectator тя разяснява по какъв начин се е въодушевила за концепцията в състезанието оценяващите да са единствено дами. „ Когато стартирах надпреварата в японските заведения за хранене сомелиерите бяха главно мъже. Те решаваха кои виновност да влязат във винените листи. Дори вносителите и мениджърите покупки бяха от мощния пол – те пък подбираха кои виновност да се внасят. Всички вносни виновност в Япония бяха определени от мъжка позиция. А в случай че погледнем потреблението, дамите са тези, които пият вино, купуват и харесват виното повече от мъжете в Япония. Затова взех решение да концентрирам напъните си върху дамите и да продавам вино съгласно женските желания и усети. “

Медалите на „ Вила Ямбол “ са следващото самопризнание за високото качество на продуктите на родния производител. „ Щастливи сме, че пазиме имиджа на България като производител на виновност на пазар като японския, който е праволинеен във връзка с качеството. Надяваме се напълно скоро по този начин, както България е позната с киселото мляко, да разпространяваме и българското вино. “, разяснява изпълнителният шеф Красимир Аврамов. „ Вила Ямбол “ е добре позната на открито, тъй като избата е от водещите експортьори на качествени виновност на 31 пазара зад граница.



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР