Два мащабни производствени проекта бяха обявени днес в Пловдив. Световният

...
Два мащабни производствени проекта бяха обявени днес в Пловдив. Световният
Коментари Харесай

30 млн. лв. инвестиции в два нови завода в Пловдив

Два огромни индустриални плана бяха оповестени през днешния ден в Пловдив. Световният водач в създаването, производството и търговията на електронна здравна инсталация BTL Industries стартира градежа на нова индустриална база в Пловдив. На символичната първа копка участваха заместник-министърът на стопанската система Яна Балникова, заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Райчев, изпълнителният шеф на Българска организация по вложенията Стамен Янев, посланикът на Чешката република в България Лукаш Кауцки, изпълнителният шеф на компанията Георги Петков. Инвестицията в плана надвишава 20 милиона лв., като проектите са той да бъде приключен до 2023 година

Новата база, в която ще се създава цялостното портфолио от съвременна здравна инсталация на BTL, ще бъде ситуирана в централната част на Пловдив и ще заема над 25 000 кв. м. етажна повърхност. Тя ще сътвори над 500 нови работни места и ще способства за икономическото развиване на района и разгръщане на производството на компанията, като по-голямата част от него ще бъде готова зa изнoc в над 110 страни на 6 кoнтинeнтa, бе обявено при представянето на новата база.

В момента компанията работи с една гимназия и възнамерява образование на възпитаници от второ професионално учебно заведение посредством дуални паралелки, заяви зам.-кметът на града Стефан Стоянов. По думите му всяка година нови компании се причисляват към подобен вид стратегии и Община Пловдив подкрепя този развой тъй като не постоянно просветителната система приказва на един език с промишлеността.
Това е резултат от големия професионализъм на нашия екип и капацитета, който BTL вижда в България, разяснява изпълнителният шеф на компанията Георги Петков. По думите му сега в индустриалната им активност са ангажирани към 400 души като с новата фабрика чакаме броят им да се удвои в идващите 5 години. Новата индустриална база освен ще сътвори повече работни места, само че и ще бъде пример за съвременно строителство, резистентност и успеваемост в района, добави той.

В Пловдив ще бъде и първата компания за произвеждане на нитрилни ръкавици в Европа - PPS Manufacturing . Тя започва да оперира в България като проектите са да започва активност още тази есен, стана ясно на официална гала за връчване на документ за вложител " Клас А " в Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив. Инвестицията в плана ще надвиши 10 милиона лв. и ще сътвори над 100 нови работни места за района.
На формалното събитие участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация по вложенията и изпълнителният шеф на BTL Георги Петков, който е и член на борда на шефовете на PPS Manufacturing.

Новата фабрика е неповторим за България и за цяла Европа план за произвеждане на защитни нитрилни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата индустрия. За един час се създават 37 000 ръкавици, а производството е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оповестиха от компанията.

На сходни вложения Община Пловдив ще отговори с реализацията на значими планове, които да спомагат на жителите и бизнеса, тъй че те да работят умерено и да притеглят нови вложения, което е значимо за града, сподели кметът.

" Инвестицията е напълно българска, без присъединяване на задгранични лица, със съдействието на фонд " Устойчиви градове ". С основаването на PPS Manufacturing целим да понижим зависимостта на Европейски Съюз от Азиатските производители и да сложим България като желан производител на персонални защитни средства ", сподели от своя страна Георги Петков. Той заяви, че сега компанията работи по осъществяване на концепцията за биоразградими ръкавици, които да не замърсяват околната среда.

Новата фабрика е част от Тракия икономическа зона и развива концепцията на ТИЗ за създаване на въглеродно-неутрални индустриални зони. За по-бързото асимилиране на технологиите и пускане на производството в PPS Manufacturing ще бъдат привлечени интернационалните инженер-химици, които ще образоват фрагментите в България и ще подкрепят старта на индустриалната активност. Предвижда се създаване на лаборатория за научна и развойна активност и индустриални проби. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР