Два мъртви елена са намерени край река Ропотамо. На животните

...
Два мъртви елена са намерени край река Ропотамо. На животните
Коментари Харесай

Два мъртви елена са намерени край Ропотамо

Два мъртви елена са открити край река Ропотамо. На животните се натъкнала жена по време на разходка в резервата. Все още не е ясна повода за гибелта на животните, чиито лов сега е неразрешен.

Животните са открити от Десислава Луканова. Тя споделя, че по пътеката край реката не видяла нищо извънредно, само че час и половина по-късно на връщане се натъкнала на мъртвите животни. Невен Каравасилев от ловно съдружие " Лебед " разяснява, че евентуално става въпрос за бракониерство. В момента ловът на елени е безусловно неразрешен: " Сезонът му стартира от месец септември с ловджийски лидер, компаньон от Държавното ловно горско стопанство. Съвпада с откриването на ловния сезон в този момент на 8-ми, още повече това нещо ме накланя към евентуално бракониерство ".

На място са пристигнали представители на Ловното стопанство. Сезирана е Екоинспекцията в Бургас. Оттам разясниха, че елените не са предпазен тип и способени за случая са Агенциите по горите и по сигурност на храните. Очакваме резултатите по отношение на аргументите за гибелта им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР