Два мача, две победи, осем гола – Русия впечатлява от

...
Два мача, две победи, осем гола – Русия впечатлява от
Коментари Харесай

Русия е отборът, който тича най-много на световното първенство

Два мача, две победи, осем гола – Русия впечатлява от началото на международното състезание и записа най-хубавият старт за хазаин на международни финали. Освен безапелационните победи над Саудитска Арабия (5:0) и Египет (3:1) и класирането на осминафинал Сборная се озова в челото на статистическите ранглисти.

След две против Русия е тимът, който е пробягал най-вече метри на международното състезание, освен това с огромна разлика пред втория отбор в класацията - Австралия. Общо съветските играчи са пробягали 233 километра дотук, до момента в който " кенгурата " са със 225.

В първия си мач против Саудитска Арабия футболистите на Станислав Черчесов са избягали рекордните дотук на шампионата 118 километра. Във вторник вечер, когато надделяха Египет и си осигуриха присъединяване измежду 16-те най-хубави, записаха с три километра по-малко.

От тимовете, които са изиграли по две срещи на шампионата, с минимум пробягана отдалеченост е Аржентина - едвам 202 километра. Лионел Меси и компания, които са застрашени да отпаднат още в групите, са даже зад Саудитска Арабия - 205 км.

Сред всички в съветския тим най-вече впечатлява Александър Головин, който е водач в класацията по пробягана отдалеченост. 22-годишният халф, който вкара против саудитите, има 25 километра след първите два мача. Според статистическите данни силата на Головин е невероятна, като той има пробягани по 118 метра на минута в първия мач на тима си.

След детайлната разбивка след първия кръг в груповата фаза трима руснаци водеха в класацията за пробягани метри. Головин беше с съвсем 12 километра, Александър Самедов с 11 679 метра, а Юри Газинский с 11 392. Роман Зобнин пък беше 11-и с малко под 11 километра.

" Отборът ни е доста добре квалифициран, мощен е и знае кои са оръжията ни. В актуалния футбол не можеш да постигаш триумфи, без да се раздаваш, това обясних на момчетата сега, в който пристигнах в тима ", сподели селекционерът на Русия Станислав Черчесов.

Опитният експерт регистрира и домакинския фактор като позитивен за неговите футболисти, които получават сила от трибуните.

 Станислав Черчесов и щабът му са подготвили съветските футболисти във всевъзможен аспект
© Reuters

Станислав Черчесов и щабът му са подготвили съветските футболисти във всевъзможен аспект

" Разбира се, всеки получава още капчица сила, като чуе невероятните почитатели. За нас те са като 12-и състезател, поддържат ни до последно и изиграха огромна роля за двете победи. Да си хазаин е особено ", сподели още Черчесов.

Според медиите в Русия зад първото място на тима по този индикатор стои треньорът по физическа подготовка на състава Владимир Паников. Той е част от щаба на Черчесов от дълго време и е непроменяемо до него от 2010 година, въпреки че двамата работят дружно още през 2008 година за малко в " Спартак " (Москва).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (269)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР