Два луксозни пъпеша бяха продадени за рекордните 3.2 млн. йени

...
Два луксозни пъпеша бяха продадени за рекордните 3.2 млн. йени
Коментари Харесай

Двата луксозни пъпеша, продадени за рекордните 29 300 долара

Два първокласни пъпеша бяха продадени за рекордните 3.2 млн. йени (29 300 долара) на аукцион в 26 май в Япония, където плодовете се считат за знак на висок общшествен статус.

Сезонните търгове на пресни плодове в страната обичайно притеглят големи суми от купувачи, търсещи обществен авторитет, или от притежатели на магазини, искащи да привлекат клиенти към екстравагантните храни.

Рекордната цена бе препоръчана от локална компания за пакетиране на плодове. Тя ще купи първите за тази година пъпеши юбари, които се продават на Централния пазар на едро в Сапоро, оповестяват японски медии.

Предложената сума, задоволителна за покупката на нова кола в Япония, надмина предходния връх за първокласния плод, който доближи 3 млн. йени (27 400 долара) преди 2 години.

" Пъпешите юбари порастват добре тази година, поради дългите слънчеви часове от началото на май ", уточни служителят на пазара Тацуро Шибута.

Луксозните плодове се смятат за знак на висок публичен статус в Япония, сходно на хубавото вино, а доста от тях се купуват като подарък за другари и сътрудници.

Най-качествените пъпеши юбари са с съвършена сферична форма и гладка, отмерено завършена коричка. Обикновено са с Т-образни дръжки и се продават в богато украсена кутия.

Япония е известна със скъпите си плодове. Дори елементарните плодове в страната се продават на високи цени и и не е извънредно една ябълка да коства към 3 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР