Два комитета в Европейския парламент гласуваха през тази седмица в

...
Два комитета в Европейския парламент гласуваха през тази седмица в
Коментари Харесай

ЕС може да забрани анонимните транзакции с криптовалута

Два комитета в Европейския парламент гласоподаваха през тази седмица в интерес на предложение, което ще забрани анонимните крипто транзакции, предава CoinDesk. Това ще изисква придвижването на всички крипто активи да бъдат следене, което ще попречи на прането на пари, финансирането на терористични дейности и други закононарушения. Трансферът на тези активи ще изисква включването на друг вид информация, която да даде познание за самоличността на изпращащия и на получателя на способените органи. Въпросното предложение покрива също и независимо хостваните портфейли и софтуерни решения. Предвижда се да бъде наложена възбрана да се възползва от обичайна финансова система на всяка една борса, която не съблюдава регулациите, добавя изданието.

Предложенията бяха подложени на остра рецензия от експерти, специалисти от криптоиндустрията и от Европейската национална партия (ЕНП).

„Тези оферти не са нито обезпечени, нито пропорционални“, декларира Маркус Фебер от ЕНП в изказване от през вчерашния ден. „С този метод на регулация на новите технологии, Европейският съюз ще изостане в допълнение зад други, по-отворени законодателства“. Мерките са част от подготвян от европейските управляващи пакет за битка с прането на пари и бяха подкрепени от два огромни комитета в Европарламента – този за стопански и парични политики и този за цивилен свободи, като при гласуването 93 члена са дали своят вот „за“, 14 – срещу и 14 са се въздържали.

Против предложенията се изрече и един от основателите на Coinbase Inc. Брайън Армстронг, който ги дефинира за ориентирани против нововъведенията, нарушаващи поверителността и пречещи на правоохранителните органи. „Представете си, в случай че Европейски Съюз изисква от вашата банка да предава на управляващите всякога, когато плащате наема си, просто тъй като е била над 1000 евро или изпращате пари на племенника ви, с цел да му помогнете със зеленчуците. Европейски Съюз ще изисква от банката ви да събира и ревизира персонална информация за вашия племенник всякога, когато му изпращате пари. Как могат да изпълнят това изобщо банките? Те няма да одобряват това“, написа Армстронг. Предложенията следва да бъдат гласувани и утвърдени занапред от целия Европарламент.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР