Два късни гола в разстояние на три минути, дело на

...
Два късни гола в разстояние на три минути, дело на
Коментари Харесай

Арсенал вкара два гола за 3 минути и спечели групата си

Два късни гола в разстояние на три минути, дело на Александре Лаказет и Букайо Сака, донесоха на Арсенал тъждество 2:2 при визитата на Стандард (Лиеж) в финален мач от група " F " на Лига Европа. По този метод " топчиите " приключиха преди всичко в класирането с 11 точки. На втората позиция остана Айнтрахт (Франкфурт), който събра 9 точки, а Стандард финишира с актив от 8 точки и отпадна.

Арсенал не съумя да си обезпечи класирането още в предишния кръг, когато позволи домакинско проваляне от Айнтрахт. Въпреки това, " топчиите " държаха ориста си в лични ръце и рискуваха да отпаднат единствено при загуба с пет или повече гола разлика. Естествено, това мъчно можеше да се случи и краткотрайният управител Фредрик Люнгберг си разреши да даде отмора на съвсем всички титуляри. От по-опитните футболисти измежду стартовите 11 бяха единствено Давид Луис, Сократис и Александре Лаказет.

Стандард не беше губил нито един път в последните си 10 семейства в шампионата и стартира по-силно. Белгийците действаха разкрепостепено и се надяваха да зарадват почитателите с с победа. В 12-ата минута Мехди Карсела-Гонсалес имаше късмет да открие резултата, само че стреля право в ръцете на Емилиано Мартинес. В ответната офанзива Смит Роу беше изведен на добра позиция, само че не съумя да преодолее Арно Бодар.

В средата на полувремето Букайо Сака също беше покрай гола, само че вратарят на Стандард избави. В 32-ата минута Сака пропусна още един път.  В началото на втората част домакините поведоха с гол на Самуел Бастиен. Неговият удар рикошира от Сократис и заблуди вратаря на Арсенал - 1:0. В 69-ата минута Джоузеф Уилок сгреши и Селим Амала вкара втори гол за Стандард.

Арсенал обаче се засилва в края на мача и небрежно стигна до равенството. В 79-ата минута Сака центрира отляво и Лаказет се разписа с глава от близко. В 81-ата самият Сака беше прецизен за 2:2 след композиция с Габриел Мартинели. Мачът приключи при този резултат, което беше изцяло задоволително на британският отбор, с цел да приключи като победител в групата.  В другата среща Айнтрахт изненадващо загуби на личен терен от Витория (Гимараеш) с 2:3. Загубата не попречи на немския отбор да се класира за 1/16-финалите, а португалците реализираха първа победа в групата, само че все пак останаха на последно място.

Рочиня откри за гостите в 8-ата минута, само че още до почивката Дани да Коща (31') и Дайчи Камада (38') обърнаха нещата в интерес на Айнтрахт. През второто полувреме домакините очевидно подцениха противника и бяха осъдени. В 85-ата минута Али Мохамед се разписа за 2:2, а в 87-ата Маркъс Едуардс донесе влиятелния триумф на отбора от Гимараеш.
СТАТИСТИКА ОТ СТАНДАРД - АРСЕНАЛ
СТАТИСТИКА ОТ АЙНТРАХТ - ВИТОРИЯ
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Лига Европа 6 кръг, четвъртък 12 декември  Стандарт Лиеж 2:2краен резулат  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР