Два кабинета в президентството, свързани със съветник и със секретар

...
Два кабинета в президентството, свързани със съветник и със секретар
Коментари Харесай

Обиските на Дондуков 2 свързани с разследвания срещу секретар и съветник на президента

Два кабинета в президентството, свързани със консултант и със секретар на президента се претърсват сега. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев в Габрово. Действията са по две обособени досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са осведомени – касае незаконно съдружие за търговия с въздействие ”, изясни Гешев. Той добави, че тези дейности са подхванати след позволения от две обособени правосъдни инстанции.

Прокуратурата няма желание да бъде въвличана в дребни политически игрички ”, съобщи още Гешев, запитан за случая в Росенец. Преди два дни водачът на " Да, България " Христо Иванов дебаркира с гумена лодка на брега, покрай резиденцията на Ахмед Доган, дружно с общинския консултант на Демократична България в Бургас Димитър Найденов и  и активиста Ивайло Мирчев. Достъпът до нея е пресечен, а на пътя има преграда. Тримата обаче бяха посрещати от въоръжени охранители, които ги избутаха още веднъж в морето. Ситуацията се излъчваше онлайн във фейсбук. След това Иванов сложи обществено въпроса за какво НСО продължава да охранява Доган и Пеевски и изиска президентът и министър председателят да дадат пояснения. Вчера следобяд президентът направи изказване, че НСО е под негова пълномощия, само че на практика няма пълномощия да взема решение кой да бъде охраняван от службата. Решенията се вземат от комисия, в която влизат " подопечните на премиера " началник на ДАНС, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началника на НСО. Радев настоя да се отстрани защитата на Ахмед Доган и Делян Пеевски и заяви, че е наредил на шефа на НСО Красимир Станчев да свика още през днешния ден въпросната комисия и да се преразгледа нуждата те да бъдат защитавани от държавни гардове.

" Опитът на един, към този момент неуспешен политик, да щурмува Зимния замък, е несполучлив към този миг заради няколко аргументи. Най-малкото това не е Зимния замък, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа ", разяснява с подигравка през днешния ден дейностите на Христо Иванов основният прокурор . " Какво вършат политиците, мен не ме интересува. Политиците вършат това. Ако българските жители го правят оценка, да гласоподават. Правят най-хубавото, с цел да реализират политически резултати. Политиците не ме интересуват, без значение дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или за министър-председателя, прокуратурата си прави работата на база събрани доказателства. Политическите последици не ни интересуват. Не очаквайте от нас да вършим политически изявления, да разясняваме политици и да влизаме в тяхната игра, тъй като те желаят да се усещат значими, безапелационен е Гешев. " Ситуацията, която видях през вчерашния ден, беше смешна, а държанието на чиновниците на НСО - това е проблем на възможна вътрешна инспекция ", заключи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР