Два изтребителя на румънските ВВС бяха вдигнати във вторник следобед,

...
Два изтребителя на румънските ВВС бяха вдигнати във вторник следобед,
Коментари Харесай

Румъния вдигна МИГ-ове да търсят шпионски балон

Два изтребителя на румънските Военновъздушни сили бяха вдигнати във вторник следобяд, откакто системата за наблюдаване откри въздушна цел, наподобяваща на метеорологичен балон във въздушното пространство на страната. Това заяви Ройтерс като се базира министерството на защитата в Букурещ.

Два изтребителя МиГ 21 LanceR бяха издигнати в региона в Югоизточна Румъния 10 минути след забелязването на обекта, само че не можаха да потвърдят наличието на задачата, сподели министерството, като добави, че балонът е летял на височина от 11 хиляди метра.

 Балони или Балони или " извънземни ": какво е известно за " летящите обекти " над Съединени американски щати

Междувременно Би Би Си заяви, че американски военни водолази са извадили датчиците от над Атлантическия океан край щата Северна Каролина.

Претърсващите екипи откриха " обилни парчета от обекта, в това число всички разпознати предпочитани датчици и електроника ", оповестява Северното командване на Съединени американски щати.

ФБР изследва предметите, които съгласно Съединени американски щати са били употребявани за шпиониране на чувствителни военни обекти на територията на Съединени американски щати и Канада.

Съединени американски щати са свалили още три обекта след първия на 4 февруари.

" Големи елементи от структурата " също бяха открити в понеделник край крайбрежията на Южна Каролина, споделиха военни представители.

Около 9-12 м от антените на балона са измежду откритите предмети, съгласно американския ефирен канал Си Би Ес.

Американски чиновници споделиха, че балонът за огромна надморска височина е с генезис от Китай и е бил употребен за наблюдаване, само че Пекин упорства, че това е аеростат за наблюдаване на времето, който се е заблудил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР