Два инцидента, свързани с представители на ГЕРБ, разследва полицията във

...
Два инцидента, свързани с представители на ГЕРБ, разследва полицията във
Коментари Харесай

Има ли напрежение в ГЕРБ - Видин

Два случая, свързани с представители на ГЕРБ, проверява полицията във Видин. Потърпевши са претендент за общински консултант в регионалния център и ръководител на общинския съвет в Ново село. Двамата считат, че похищенията против тях са по политически аргументи. Обявиха, че за случаите са писали до ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. От Министерство на вътрешните работи към момента не разясняват версиите за случаите.

Кандидатка за общински консултант във Видин е подала сигнал в полицията за простреляно стъкло на рейс на нейна компания в събота. Изключва казусът да е вандалска демонстрация.
Янита Каменова: До момента тук ми стоят рейсовете. Тук има и камьончета на съседи, които стоят, в никакъв случай не е точено нафта. Никога не са крадени батерии.
Твърди, че похищението е поради отправени от нея рецензии.

Янита Каменова: Имаме вътрешнопартийни проблеми. На няколко пъти поради острия ми език бях посъветвана да бъде по-обрана в изрече си, да не пиша до София писма, само че аз не стопирах, което ми оказа неприятна смешка.

Председателят на регионалното управление на ГЕРБ Владимир Тошев разгласи, че не може да дефинира случая като политически акт. Допълни, че полицията би трябвало да си свърши работата и в случай че има престъпно действие, да откри виновника. Разследва се и посягане против автомобила на новоизбрания ръководител на общинския съвет в Ново село, което е осъществено преди дни.
Иво Вергилов, ръководител на Общински съвет, Ново село: Разбрах тогава, когато трябваше да си извършвам отговорностите, в другите обитаеми маста да отида, трябваше да отида с персоналния си автомобил, само че забелязах, че от дясната страна на автомобила ми двете гуми са нарязани.
Според Иво Вергилов повода е точно заеманата от него служба. Но не уточни от коя политическа мощ идва опасността.
Иво Вергилов, ръководител на Общински съвет, Ново село: Това е по отношение на избирането ми за ръководител на общинския съвет. Може би съм засегнал някакви ползи, може би. Оказван ми е напън да спра да се занимавам с избори и по този начин нататък, само че ще разясня повече елементи откакто беседвам с управлението на партия ГЕРБ.
Според пострадалия е открит физическият причинител, който ясно се вижда на запис на охранителна камера, само че позволява, че има гарант.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР