Два инцидента с пропаднали в шахти хора в Пловдив само

...
Два инцидента с пропаднали в шахти хора в Пловдив само
Коментари Харесай

Двама пропаднали в шахти в Пловдив за последните 10 дни

Два случая с пропаднали в шахти хора в Пловдив единствено за 10 дни. След като в неделя избавиха мъж, останал заклещен над 11 часа в тръба за отводняване покрай стадиона на квартал „ Коматево “, се оказа, че това не е първият сходен случай в региона. 

„ Преди към 10 дни в сходна шахта пропаднах самият аз, до момента в който се разхождах. Нямаше по какъв начин да я видя - тревата към нея беше висока и мястото не беше обезопасено по какъвто и да било метод. След случая имах счупено ребро и пукнат бял дроб. Бях четири дни в болница и към момента се възвръщам. След този случай обаче нищо не се случи. Шахтата продължава да е необезопасена. Смятам да подам тъжба в общината ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” Костадин Георгиев, гражданин на квартала.

Жители на квартала описаха, че в района имало много такива необезопасени уреди. Те обявиха, че са подавали неведнъж сигнали до кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов, само че ограничения не са били подхванати. 

Приятелят на постадалия Костадин Георгиев – Теодор Атанасов е съумял да го извади и да извика кола за спешна помощ. Той изясни, че дупката, в която е паднал Костадин е към 50-60 сантиметра, с дълбочина към 6 метра.

Хората сами обезопасяват откритите шахти с гуми и пръчки. „ Има най-малко десетина още шахти, които са рискови за здравето и живота на всеки един, който минава през територията на квартала ”, сподели Донка Тосева.

По думите на Звезделина Кирякова се подаваме сигнали от към 3 години за сходни рискови дупки и шахти към кметството на регион “Южен “. „ Конкретно и персонално аз съм подала към господин Язов. Това е кметът на нашия регион и няма безусловно никаква реакция ”, сподели тя.

 От ВиК настояват, че не експлоатират тръбата, в която мъж остана заклещен близо 11 часа. От Общината също отхвърлиха оборудването да е тяхна благосъстоятелност, само че дадоха обещание през днешния ден да създадат инспекция. Пострадалите ще си търсят правата по правосъден път.

Съпругата на потърпевшия мъж Атанаска Маданска изясни, че ще потърсят правата си по правосъден път. „ Защото можеше да е най-лошото. Да сме признателни на Господ,че е жив. А какви ще са следствията към момента не знаем ”, сподели Маданска пред Нова телевизия.

В ранния следобяд стана ясно, че необезопасената тръба е благосъстоятелност на община Пловдив. Кметът на регион „ Южен ” е разпоредил инспекторатът, дружно с полицията, да обследват целия регион и краткотрайно да зарият всички необезопасени шахти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР