Два интернет сайта - www.chantichki.com и www.chantichki.bg - са затворени

...
Два интернет сайта - www.chantichki.com и www.chantichki.bg - са затворени
Коментари Харесай

ГДБОП затвори сайтове за чанти менте

Два интернет уеб страницата - www.chantichki.com и www.chantichki.bg - са затворени от антимафиоти от антимафиоти от профилирания отдел " Киберпрестъпност " при Групово дело " Борба с проведената престъпност ".

Причината е, че уеб страниците популяризират артикули менте или артикули, които са обект на извънредно право на предпазени търговски марки - инкриминирана по член 172б от Наказателния кодекс активност.

Освен че са разпространявали подправените артикули посредством интернет уеб страниците, паралелно стоката се е разпространявала и посредством продажби в магазини и компании на територията на к.к. " Слънчев бряг ".

При обиски от частни адреси е конфискувано огромно количество артикули, за които няма подписан контракт с притежателите на изключителното комерсиално право на предпазените марки. Конфискувани са над 600 продукта , носещи отличителните белези на международни търговски марки: Louis Vuitton, Michael Kors, Guess, Disney, Puma, HUGO BOSS, Nike, Adidas и други.

Действията на ГДБОП са резултат от използването на тактиката за противопоставяния на закононарушенията, свързани с нарушение правата на интелектуална благосъстоятелност, авторско право и сродни права. От службата напомнят, че през май 2018 година България беше извадена от така наречен " черен лист - 301 " за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Търговския департамент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР