Два хеликоптера Кугър на Военновъздушните сили ще бъдат дооборудване със

...
Два хеликоптера Кугър на Военновъздушните сили ще бъдат дооборудване със
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна пари за оборудване на два хеликоптера за гасене на горски пожари

Два хеликоптера " Кугър " на Военновъздушните сили ще бъдат дооборудване със профилирани средства, с цел да са в подготвеност да се включат в гасенето на горски пожари от въздуха. За задачата кабинетът отпусна 310 хиляди лева по бюджета на Министерството на защитата, оповестиха от държавната пресслужба.
Допълнителното съоръжение на вертолетите стана неотложно, откакто военният Ми-17 се разруши край Пловдив преди към две седмици. При случая починаха двама души.
След авиокатастрофата се разбра, че България няма към този момент разполагаем нито един изправен хеликоптер, който да служи за гасене на пожари. Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни предходната седмица, че страната разполага и с " Кугър " -и, само че водата, която те могат да носят е доста по-малко от тази на разрушилия се Ми-17.
По думите му при пожар страната може да се обърне и към някои български частни компании, които имат сходни хеликоптери. Освен това може да изиска помощ от " наши съседи сътрудници ".
С отпуснатите 310 хиляди лева е планувано да се направи и първична подготовка на екипажите. Това ще разреши на Военновъздушните сили да поддържат минимални качества за осъществяване на задания при присъединяване в гасене на горски пожари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР