Два големи пожара бушуваха днес в Пловдив. Преди обяд силно

...
Два големи пожара бушуваха днес в Пловдив. Преди обяд силно
Коментари Харесай

ОБЗОР: Два големи пожара бушуваха в Пловдив, МВР хвана пиян шофьор на рейс

Два огромни пожара бушуваха през днешния ден в Пловдив. Преди обяд мощно задимяване стресна пловдивчани към региона на Гребната база. Възпламенениха се сухи треви в региона на Пазарджишко шосе, а пет екипа огнеборци бяха на място. Огънят съумя да стигне и до първите здания. " Подпали ни се покрива, добре че момчетата го изгасиха бързо, доста се изплаших ", описа Тинка Чернева, която държи оранжерия за цветя.
Прочетете още

Малко по-късно голям пожар лумна и на Младежкия рид. Запали се целият западен скат на тепето, като, от пожарната оповестиха, че пламъците са тръгнали от сухи треви. Три пожарни и екипи на „ Градини и паркове” се включиха в гасенето. Подстъпът за коли до хълма е единствено един, което затрудни напредването на пожарните коли. Водоноска на " Паркове и градини " подкрепя водоснабдяването.

Шофьор на рейс в Пловдив беше заловен да кара подпийнал през вчерашния ден. Около 16.30 ч. екип на бранш „ Пътна полиция “ се отзовал на сигнал от пасажер в рейс на градския превоз – забелязал лидера да използва алкохол. На една от спирките 68-годишният водач бил тестван с дрегер и апаратът отчел към 0,7 промила.

Община Пловдив е подала четири плана към Министерството на районното развиване и благоустройство за финансиране през бюджета за общински пътни и ВиК обекти. В момента се приготвя нов лист с планове, които да се финансират. Това се случи след среща сред районния министър Иван Шишков и Сдружението на общините.

Голям парк със залесяването на 9 типа дървесни типове, места за отдих и детски площадки ще бъде построен край ул. „ Даме Груев”. Още през 2020 година градските управляващи обявиха, че поради разширението на улицата ще бъдат изсечени дърветата около нея. Поради това тогава бе взето решението да се залеси и облагороди цялата зона към улицата. Това ще стане, когато приключат строителните действия по пътя, съобщи районният кмет Костадин Язов.

11 компании са подали предложения в Общ устройствен план – Пловдив за планиране на 22 км за главен ремонт на прохода „ Троян – Кърнаре”. В публичната поръчка са взели участие съвсем всички огромни проектантски компании, като тя е на стойност от 445 800 лв. без Данък добавена стойност. Трасето минава напълно в планински терен с огромни надлъжни наклони и остри завои. Целта на плана е да се обезпечи целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се усъвършенства свързаността в този централен регион.

Жалби на пловдивската компания „ Пенон” стопираха две поръчки за ново осветяване под тепетата. В рамките на два дни в Комисия за защита на конкуренцията са подадени възражения от компанията за избора на реализатор за нова осветителна апаратура на моста на Адата, както и против изискванията за замяна на осветлението.

Четири общински учебни заведения ще получат нова или актуализирана спортна инфраструктура по „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения “ на Министерство на образованието и науката. Нови открити комбинирани спортни площадки ще бъдат построени в езиковите гимназии " Иван Вазов “ и " Пловдив ", Средно учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски " и Математическа гимназия " Академик Кирил Попов ".

Големият наследник на проф. доктор Тоньо Шмилев – Илиян Шмилев, и приятелката му Ива са били измежду първите, оказали помощ на потърпевшите при злополуката с рейс на автомагистрала " Тракия " в неделя. „ Гордея се с тях, тъй като такова нещо не се случва всеки ден, само че те са реагирали правилно”, показа пред TrafficNews наложеният експерт по детски заболявания и изявен специалист с над 45 години опит в диагностиката и лекуването на белодробни болести при децата.

Глобяват дамата, която бе хваната да кара по тротоар на бул. „ 6-ти септември” в Пловдив. Това се случва ден, откакто публикувахме публикация във връзка нарушаването. От бранш „ Пътна полиция” са открили и привикали към този момент извършителката, като тя ще бъде санкционирана за дейностите си.

Строежът на стадион „ Христо Ботев “ няма да попречва тренировките в спортните клубове до оборудването. Това стана ясно след среща на зам.-кмета Георги Титюков с треньорите от АСКБ „ Тракиец “ Данаил Димитров, АСКК „ Тракия “ Валери Димитров, СКХГ „ Брилянт “ Анета Гелеменова, СКХГ „ Тракия Елит “ Анастасия Генова и СКТМ „ Машстрой Марица-Фест “ Давид Костадинов и представители на компанията строител на стадиона.

Грешка ли е, че Продължаваме промяната и Демократична България не откриха общ език? Изненада ли е трансформацията, която претърпя президентът? И има ли опция да се направи опит за смяна на държавното ръководство? Говори Владимир Дончев - правист, член на Пловдивската адвокатска гилдия, секретар на Демократическата партия, депутат от Национална движение „Симеон Втори" в 39-то и 40-то Народно събрание, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в 39-то Народно събрание.

Рядко ръководството на едно служебно държавно управление минава без всеобщи рокади в Министерство на вътрешните работи и смени на шефове на регионални дирекции. Новият длъжностен министър Иван Демерджиев смени управлението на Главда дирекция Национална полиция и шефът на Гранична полиция, само че отхвърли обвиняванията на предшественика си Бойко Рашков, че организира чистка в министерството.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР