Два големи петролни танкера са нападнати в Оманския залив -

...
Два големи петролни танкера са нападнати в Оманския залив -
Коментари Харесай

Два големи танкера са атакувани в Оманския залив

Два огромни петролни танкера са нападнати в Оманския залив - значим морски път, свързващ Персийския залив с Индийския океан, оповестиха редица международни медии. Според ирански източници са били чути две поредни детонации.

Според други осведомителни източници от района пристанището Фуджейра в Обединените арабски емирства е получило сигнал за злополучие от петролен танкер в Оманския залив, като моряците настояват, че танкерът е горящ.

Междувременно група за морска сигурност от Обединеното кралство - Кралският институт на военноморските архитекти - предизвести за случай в Оманско море и прикани за "изключителна нерешителност ".

Кралския флот на Англия също разгласи, че разполага с информация за случай в Оманския залив, покрай иранския бряг, добавяйки, че "Великобритания и нейните сътрудници сега проверяват ".

Торпедо евентуално е блъснало през днешния ден петролен танкер на компанията Frontline край крайбрежията на Фуджейра, Обединените арабски емирства, което е довело до неговото запалване, съгласно информация на корабното издание Tradewinds, което цитира неназовани източници от петролната промишленост, съобщи БНР.

Танкерът Front Altair, благосъстоятелност на компанията Frontline Ltd. и плаващ под флага на Маршаловите острови, е натоварил нефт в Абу Даби, преди да изпрати сигнал за злополучие покрай крайбрежията на до Фуджейра - пристанище на ОАЕ в Оманския залив.

От своя страна организация Ройтерс цитира четири източника, които настояват, че са били евакуирани два петролни танкера - както Front Altair, по този начин и Kokuka Courageous, който пък плава под панамски байрак, като екипажите и на двата са незасегнат.

Междувременно иранската организация ИРНА заяви, че Иран е оказал помощ през днешния ден на два задгранични танкера, претърпели акцидент тази заран в Оманско море.

"Четиридесет и четирима моряци бяха избавени от водата от избавителна група на иранските военноморски сили в провинция Хормозган (в южен Иран) и бяха трансферирани в пристанище Бандар Джаск ", заяви ИРНА, като се базира на осведомени източници.

Съобщението за случая идва единствено месец след "саботаж ", включващ петролни танкери в пристанището на Фуджейра в Обединените арабски емирства, за който Саудитска Арабия и Съединените щати упрекнаха Иран. След случая застрахователният пазар "Лойдс " (Lloyd's) в Лондон сподели, че Оман, част от Оманския залив, Обединените арабски емирства, както и самият Персийски залив, са били добавени към листата на областите, които носят "повишен риск за обезпечаване на моряците ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР