Два гола на Роналдо донесоха победен завършек на Юве за

...
Два гола на Роналдо донесоха победен завършек на Юве за
Коментари Харесай

Два гола на Роналдо донесоха победен завършек на Юве за годината

Два гола на Роналдо донесоха надвит свършек на Юве за годината
Ювентус записа нова победа по пътя към рекордна осма купа на Италия, откакто в първи мач от 19-ия кръг надигра мъчно с 2:1 гостуващия Сампдория. И двете попадения за "бианконерите" осъществя Кристиано Роналдо, а оказалото се почетно попадение за генуезци бе дело на някогашния футболист на Юве Фабио Куалярела. В продължението на срещата Рикардо Сапонара означи изравнителен гол, само че той бе анулиран поради засада.

Шампионите започнаха по-добре мача и още във втората минута излязоха напред в резултата с помощта на Роналдо. Той получи прекрасен пас диагонално и с прекрасен изстрел означи в противоположния ъгъл. При гола вратаря Аудеро можеше да се оправи и по-добре. Юве обаче загуби преимуществото си в 33-та минута, когато гостите получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Сами Кедира. Фабио Куалярела бе прецизен и възвърне равенството.

През второто полувреме торинци натиснаха като стигнаха до нов гол също от дузпа и също отсъдена поради игра с ръка в наказателното поле. Кристиано Роналдо не сгреши и още веднъж изведе своя тим напред в резултата. В края на мача Юве можеше да съжалява, че не усили задатъка си и имаше шанс, че завоюва. Рикардо Сапонара означи хубав гол от отдалеченост, който обаче беше вярно анулиран поради засада от основния арбитър Паоло Валери.

Така Юве приключва 2018 с победа и остава непобеден в Серия "А" със 17 победи и 2 равенства. Отборът е водач в класирането с 53 точки. Сампдория пък се намира на пето място с 29 пункта, само че може да бъде изпреварен от Милан и Рома. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР