Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да стигне

...
Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да стигне
Коментари Харесай

Тотнъм пречупи Нюкасъл с убийствена ефективност

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да стигне до скъп триумф с 3:1 при гостуването на Нюкасъл. Хюн-Мин Сон също се разписа за отбора на Жозе Моуриньо, който не надигра домакините, само че впечатли с успеваемост при дребното си положения пред вратата на Мартин Дубравка. По този метод Моуриньо за първи път завоюва на " Сейнт Джеймсис Парк ", а " шпорите " изместиха Шефилд Юнайтед от седмото място.

Нюкасъл започва мощно след подновяването на сезона и си подсигурява оставане в Премиър лийг, само че в последните си два мача претърпя загуби от Манчестър Сити и Уотфорд. " Шпорите " пък се надяваха да продължат възходящото си показване след триумфа с 2:1 в дербито против Арсенал и да се преборят за присъединяване в Лига Европа.

Мениджърът на домакините Стив Брус направи три промени в своя състав от гостуването на " Викаридж Роуд ", като от първата минута започнаха ДеАндре Йедлин, Емил Крафт и Набил Бенталеб вместо Хавиер Манкийо, Дани Роуз и Джамал Ласелс.

Жозе Моуриньо заложи на същите 11 от мача с Арсенал. Атаката водеха Хари Кейн и Хюн-Мин Сон, а по двата фланга в халфовата линия действаха Муса Сисоко и Лукас Моура. Въпреки че през уикенда загуби брат си, Серж Орие също се появи измежду титулярите.

Нюкасъл беше по-добрият тим до почивката и може да съжалява, че не поведе в самото начало, когато късмет се откри пред Мигел Алмирон, само че Давинсон Санчес блокира с тяло удара на парагваеца. Алмирон още един път беше покрай попадение, само че стреля над гредата от комфортна позиция.

Защитата на Тотнъм се затрудняваше със скоростта в играта на " джордитата " и след четвърт час пред Юго Лорис още веднъж имаше напрежение. Този път Мат Ричи центрира отляво, само че Джонджо Шелви не беше акуратен при удара си с глава.

" Шпорите " изглеждаха изтощени и рядко нападнаха рисково, само че в 27-ата минута стигнаха до гол. Всичко стартира от неточност на Фабиан Шер, след която Джовани Ло Селсо продължи топката към Сон, а кореецът преодоля Йедлин и стреля в близкия ъгъл на Дубравка. Словашкият пазач не се намеси добре и Нюкасъл се озова в ролята на догонващ.

Малко след гола Сон можеше да накаже домакините за повторно, само че ударът му рикошира в Ричи, а Дубравка съумя да избие в корнер. В 40-ата минута Лорис се намеси след компактен изстрел на Алан Сент-Максимин, а в 42-ата Дуайт Гейл уцели гредата с глава.

Нюкасъл започва мощно и второто полувреме. В 55-ата минута Валентино Лазаро смени Йедлин, а в 56-ата Мат Ричи изравни с хубав диагонален изстрел. Заслуга за гола имаше резервата Лазаро, а Орие не почисти добре и топката попадна на крайници на Ричи, който не се поколеба да шутира незабавно и изненада Юго Лорис.

Друга запаса, само че в състава на Тотнъм, също се нуждаеше от напълно малко време, с цел да остави отпечатък върху мача. Стивън Бергвайн напредна отдясно и центрира, а Хари Кейн се нарежда най-добре в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата. Това беше гол номер 200 в кариерата на британския национал.

" Свраките " незабавно потеглиха в офанзива, само че Сент-Максимин стреля в навън при следващия си скоростен рейд към вратата. Малко по-късно французинът подаде на Лазаро, само че той шутира в страничната мрежа.

Тотнъм се прибра в половината си и затвори фланговете. Отборът на Моуриньо даже се добра до трети гол в последната минута. Негов създател стана още веднъж Хари Кейн, и още веднъж с глава. Капитанът на Англия беше на точното място след удар на Ерик Ламела и избавяне на Дубравка.

В идващия кръг " шпорите " имат основно домакинство на Лестър, а Нюкасъл ще гостува на Брайтън.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 36 кръг, сряда 15 юли  Нюкасъл 1:2краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР