Два договора на обща стойност близо 19 млн. лева за

...
Два договора на обща стойност близо 19 млн. лева за
Коментари Харесай

Инсталации за отпадъци на стойност близо 19 млн. лeвa ще правят Пловдив и Доспат

Два контракта на обща стойност близо 19 млн. лв. за създаване на съоръжения за боклуци в Пловдив и Допаст подписа министърът на околната среда и водите Нено Димов.
С кмета на Доспат Елин Радев е била контрактувана сумата от 9,7 млн. лева по Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС), предопределени за създаване на съоръжения за компостиране и за авансово отнасяне на битови боклуци. Целта е да бъде понижено количеството на депонираните битови боклуци на сметището край село Барутин посредством обезпечаване на спомагателен потенциал за авансово отнасяне.
Компостиращата апаратура за разделно събрани зелени боклуци ще е с потенциал 2150 тона годишно. Съоръжението за авансово отнасяне ще преработва 6400 тона смесено събрани битови боклуци годишно.
Двете съоръжения ще обслужват над 40 000 поданици на територията на общините Доспат, Сатовча, Девин, Борино и Сърница. От общия размер на инвестицията близо 9,7 млн. лева ОПОС обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 7,3 млн. лева, а срокът за осъществяване на плана е 24 месеца.
С община Пловдив е бил подписан контракт за създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими битови боклуци. Съоръжението е с потенциал 15 000 тона годишно и ще обслужва 345 000 поданици.
Дейностите на площадката за компостиране ще бъдат осъществявани по метод, недопускащ замърсяване на околната среда. Успешното осъществяване на плана ще докара до понижаване на количеството депонирани зелени и биоразградими битови боклуци, както и ефикасното им потребление като запас.
Проектът е на стойност над 9 млн. лева, като Оперативната стратегия обезпечава близо 6 млн. лева Срокът за привършване на дейностите е 19 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР