Два дни след рядко прекъсване на изстрелването в последната секунда,

...
Два дни след рядко прекъсване на изстрелването в последната секунда,
Коментари Харесай

Руската ракета Союз изстреля с 3 насочени към Международната космическа станция

Два дни след рядко спиране на изстрелването в последната секунда, съветски галактически транспортен съд " Союз " излетя в събота на полет до Международната галактическа станция, носейки две къси дълготрайност членове на екипажа и астронавт на НАСА, ориентиран към шестмесечно дежурство.

Командирът на Союз MS-25/71S Олег Новицкий, гост-космонавтът от Беларус Марина Василевская и ветеранът от НАСА Трейси Дайсън се отдалечиха от космодрума Байконур в 8:36 ч. EDT (17:36 ч. локално време) и се плъзна в орбита осем минути и 45 секунди по-късно.

Първоначално изстрелването беше планувано за предишния четвъртък, само че противоположното преброяване беше прекъснато в границите на 20 секунди до изстрелването когато компютри откриха показания за ниско напрежение в първата степен на електрическата система на ракетата Союз 2.1a.

Това беше първият сходен спиране за ракета Союз и на съветските инженери им лиши един ден, с цел да прегледат телеметрията, да дефинират казуса и сменете съмнителните акумулатори. Последвалите тес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР