Два дни след началото на мощната медийна и политическа кампания

...
Два дни след началото на мощната медийна и политическа кампания
Коментари Харесай

Национално представителните организации нападнаха протестиращите майки

Два дни след началото на мощната медийна и политическа акция против митинга на майките на деца с увреждания, национално представителните организации на хората с увреждания минаха в цялостно нахлуване против самодейността, която обхвана главните градове на страната.

Те са срещу оферти от майките и омбудсмана Мая Манолова Закон за персоналната помощ с претекста, че той обслужва единствено една дребна група хора с тежки здравни проблеми.

Организациите приканиха общността на хората с увреждания да се сплоти, „ тъй като се намираме в исторически момент”, в който се написа напълно ново законодателство по въпроса. Те попитаха кой стои зад в този момент получилото се разделяне и кой желае статуквото да се резервира.
Защо се разцепиха организациите на хората с увреждания? Резилът на страната е, че хората с увреждания умират от апетит, разгласи Вера Иванова
Въпреки апела за обединяване, национално показаните организации хвърлиха „ бомба”, като оповестиха, че имат сигнали за финансиране на митингите на майките. Те не дадоха повече детайлности отвън сумата – към 1 млн. лева и метода – през интернационалните организации.

Национално представителни организации обмислят дали да не обтегнат шатра пред Националния стадион „ Васил Левски” и да облекат бели фланелки – явно като контра деяние на палатковите лагери и черните тениски с надпис „ Системата ни убива!”. Целта на акцията ще е хората да се срещнат с активността на организациите.

Те изрично се оповестиха срещу оставката на първокласно пътувалата до Съединени американски щати по време на митингите зам.-министърка Росица Димитрова. Според тях с помощта на нея се написа напълно ново законодателство за хората с увреждания и за обществените услуги. Настояват министър председателят да върне Димитрова на поста й.

Припомняме, в понеделник президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов провокира скандал, откакто изкрещя на протестиращите майки: „ И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”. Вчера вицепремиерът Валери Симеонов пък съобщи, че „ на майките не им е работа какъв брой коства билетът на зам.-министърката”.

В избрани медии пък се стартира тезата, че митингът на майките обслужва само политически цели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР