Два дни след като туроператорът Астрал холидейз интернешънъл обяви фалит,

...
Два дни след като туроператорът Астрал холидейз интернешънъл обяви фалит,
Коментари Харесай

Застрахователят на "Астрал холидейз" вече е платил 200 хил. лв. обезщетения

Два дни откакто туроператорът " Астрал холидейз интернешънъл " разгласи банкрут, застрахователят УНИКА стартира и изплащането на първите заведени искания от пострадали, заяви застрахователят.

Всички клиенти на туроператора, които посрещнаха неприятната вест в чужбина, се завърнаха наред, без да изпитат каквито и да било неудобства заради неподходящо стеклите се условия, афишира компанията.

Половината от клиентите, завели иск за възобновяване на платените от тях средства и покрити от застраховката " Отговорност на туроператора " сред застрахователя и туроператора, са изцяло обезщетени и умерено могат да осъществят плануваните си пътувания, твърди компанията.

Досега в нея са постъпили близо 300 искания, а цената на изплатените компенсации възлиза на към 200 хиляди лв.. Застрахователят към момента няма данни, които да сочат, че потребителските искания ще надвишат лимита на застраховката от 700 хиляди лв..

От УНИКА прецизират, че застраховката " Отговорност на туроператора " не покрива разноски на сътрудници и подизпълнители на обявилото банкрут сдружение, защото по силата на този контракт те не са обект на обезщетяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР