Два дни след като стана известно, че е отменил заповедта

...
Два дни след като стана известно, че е отменил заповедта
Коментари Харесай

Терасата на Пламен Георгиев свали от поста шефа на строителния контрол в София

Два дни откакто стана известно, че е отменил заповедта за срутване на противозаконните навеси на терасата на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, шефът на строителния надзор в Столичната община арх. Влади Калинов напусна поста си. За оставката заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.
Фандъкова е поискала и получила пояснения от Калинов за терасата, както и оставката му, която е приела. " Връщам за ново разглеждане акта на регион " Слатина ", които установяваха нелегално издигнати покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на регион " Слатина " още по време на тяхната инспекция разгледахме строителната документи. В плана на постройката няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката визира дейности на строителя на постройката през 2007 година Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани ", написа столичният кмет.
" Прекратихме административно-наказателното произвеждане против ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Пламен Георгиев, чието има нашумя към абсурда с жилищата на властта " Апартаментгейт ". Оказа се че районна администрация " Слатина " е издала два документа, които трагично си опонират ", заяви Калинов пред БГНЕС.
" От районната администрация ни изпратиха констативния акт. Те бяха със мнение, че там има нелегално строителство. Като такова бяха квалифицирали построяването на скатен покрив над колонада, която е построена върху терасата, за която се оказа, че има строителни бумаги ", обясни обстановката Калинов и добави, че другият документ, който районната администрация е издала е за въвеждане на постройката в употреба.
По думите на архитекта в случай че е имало нарушаване, то от регион " Слатина " е трябвало тогава да реагират, а не в този момент, тъй като по неоспорим метод е открито, че след този документ строителство в тази постройка не е осъществявано.
" Тази тераса и навесите по нея са построени преди постройката да бъде пусната в употреба ", безапелационен е Калинов.
Той добави още, че правосъдната процедура споделя, че една администрация не може да издава два идентични документа, изключително противоречащи между тях и акцентира, че тези доказателства няма да устоят в съда.
Пред БГНЕС кметът на регион " Слатина " Наталия Стоянова изясни, че позиция на районната администрация е изразена в издадения констативен протокол. В него е разказано, че има нелегално строителство един метър застрояване над кота било. Документът за въвеждане на постройката в употреба е публикуван през 2007 година от основния проектант на региона, който от 2009 година не работи в общинската администрация.
Стоянова не отхвърли, че Закона за устройство на територията няма нарушавания, само че остава въпросът дали издаденият през 2007 година документ отразява сегашната обстановка с надстройката. Стоянова добави, че Пламен Георгиев е обяснил пред общинските управляващи, че всичко построено е направено преди издаването на документа за въвеждане на постройката в експоатация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР