Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари,

...
Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари,
Коментари Харесай

За ГЕРБ дългът от 5 млрд. лв. е уникален успех, за БСП – ограбване на бъдещето

Два дни откакто медиите оповестиха, че на интернационалните пазари, финансовият министър Кирил Ананиев на ултраизвънреден брифинг разгласи новината публично. Още предния ден пък Българска социалистическа партия излезе с позиция, че следващата огромна порция обществен дълг ограбва бъдещето, тъй като парите ще се изхарчат в този момент, а ще се връщат десетилетия напред.

Кирил Ананиев: Емисията е неповторим триумф

" За мен е чест и привилегия да ви срещна с изключителния триумф, който постигнахме през вчерашния ден при пласирането на първата ни външна емисия от 2016 година насам ", заяви Ананиев. Министерството два дни не обелваше и дума за дълга, само че в 10 ч. в сряда заяви, че прави брифинг по тематиката от 11 ч.

Във вторник България сполучливо пласира две излъчвания облигации от по 1.25 милиарда евро и със срочности надлежно 10 и 30 години.

За 10-годишната облигация постигнатата рентабилност е 0.389%, а за 30-годишната – 1.476%, които се дефинират от специалистите като доста преференциални за страната и сравними с излъчванията на страни с по-висок кредитен рейтинг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР