Два дни след като БСП обяви, че на бюрото на

...
Два дни след като БСП обяви, че на бюрото на
Коментари Харесай

Владислав Горанов увери, че възможността за пробиване на акцизната система отвън е отстранена

Два дни откакто Българска социалистическа партия разгласи, че на бюрото на премиера Бойко Борисов има отчети на ДАНС и прокуратурата за опасност за финансовата сигурност на страната, в които има класифицирана информация, че системите на приходните организации са пробити от голям брой точки, финансовият министър Владислав Горанов сподели, че всички недостатъци по Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) са отстранени от дълго време.

От думите на Горанов в Народното събрание през днешния ден се разбра, че инспекцията на ДАНС е почнала по искане на Агенция " Митници ", а прокуратурата е открила, че няма данни за закононарушение. По негови мемоари в отчетите били маркирани девет, чисто технологически недостатъци, измежду които и опция системата да бъде манипулирана от злонамерени офанзиви извън.

" Всяка система крие опасности да бъде пробита извън. Спомнете си на Централно разузнавателно управление на САЩ какъв брой данни изтекоха. Ние не сме вървели след събитията. Предприели сме ограничения, неслучайно сме насочили вниманието на службите ", сподели Горанов. Докладите са от август 2016 година и по негови думи по-късно са подхванати ограничения и всички недостатъци са отстранени. По предложение на финансовия министър ще има и външен одит на БАЦИС. Очаква се отчетите да бъдат разкрити.

На въпрос на публицисти дали в отчетите се регистрират единствено евентуални закани или има обстоятелства за несъбрани доходи на избрани стойности Горанов разгласи: " Няма обстоятелства. Няма по какъв начин да има. Ще видите отчета. Не прави чест на опозицията, че като го прочете, не извади всички данни ". Попитан дали системата е била пробита от доста на брой места извън, той сподели: " Това не ми е известно, не се съдържа в отчета на ДАНС. А другояче в българските медии може да се прочете всичко. Умеете да пишете ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР