,,Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата

...
,,Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата
Коментари Харесай

Авторите на златна арка в София се оправдаха: Сменихме дизайна за...

,,Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата на работната дизайн група, към екипа ни бе изпратен скрийншот с изменение в дизайна на арката, където забелязахме лека смяна в композицията.

 

Това обявиха в своя позиция във фейсбук фондацията " Колективът ", която е директно забъркана в реализацията на коледната декорация в столицата.

 

,,Това, което пропуснахме е, че и стойностите на размерите на арката също са били изменени. След инсталацията разбрахме, и повода - последна оферта за 7-метровата арка по справедливи аргументи е предоставена в последния миг и сумата за нея е била несъвместима с от дълго време заложената бюджетна рамка за коледно-новогодишните действия на общината ".

 

,,Дизайнът и размерите на златната арка на площад " Александър Невски " са били изменени единствено два дни преди тя да бъде конфигурирана на терен, а повода за това се оказва липса на средства в авансово заложения бюджет. Предварителният план е бил арката да бъде необятна 7 м и висока 4,5 м - мащаб, който кореспондира на мащаба на улицата``, обявиха от фондацията.

 

Фондацията отхвърля да е получавала пари от Столична община за присъединяване си в самодейността и декларира, че трудът й по арката е бил " изцяло безплатен ".

 

" Включихме се, тъй като обичаме града си и се радваме на това, че това знаково пространство в София е към този момент отвоювано като пешеходна зона! Стискаме палци за още ".

 

Авторите на инсталацията споделят, че " огромният позитив " в цялата обстановка е, че обществото е станало по-чувствително към средата към себе си и се надяват, че тази социална сила да бъде насочвана към положителни и основни промени и да ражда градивни диалози.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР