Два дни повече получиха кандидат-студентите, за да заявят участие в

...
Два дни повече получиха кандидат-студентите, за да заявят участие в
Коментари Харесай

Решено: Удължават срока за прием на документи в ПУ

Два дни повече получиха кандидат-студентите, с цел да заявят присъединяване в предварителните изпити в Пловдивския университет. Висшето образователно заведение удължи периода за подаване на документи, който по първичния график изтече в навечерието на 24 май. Заради натоварената стратегия на зрелостниците с матури, балове и 2 неучебни дни управлението на висшето учебно заведение добави още два работни дни - през днешния ден и на следващия ден.

И преди този момент подалите заявки за присъединяване в предварителната акция към този момент бяха повече по отношение на предходната година, сподели зам.-ректорът по образователната активност доцент Мария Стоянова. Над 900 индивида към този момент са декларирали присъединяване в най-масовия прелиминарен изпит, който е вход за множеството специалности - по български език и литература. Над 230 ще държат история, близо 200 - математика. Поне 250 се чака да доближи броят на мераклиите да положат прелиминарен изпит по британски език.

Няма да има втора дата за препитването по български език, разгласи доцент Мария Стоянова. Както „ Марица ” заяви, зрелостници и туроператори направиха действия пред управлението на Пловдивския университет за още един прелиминарен изпит по български език и литература. Причината е, че след баловете доста зрелостници поемат с класовете си на екскурзия зад граница и някои не могат да се върнат до тази събота, когато е плануван изпитът.

Комисията била склонна да повтори цялата организация и да даде още една опция. От вуза обаче решили, че тогава би трябвало да се подходи по същия метод и с изпитите в неделя - по биология, логика на психиката, география, музика, изобразително изкуство. Затова в последна сметка тази опция отпада.

В Пловдивския университет обмислят следващата година да има още една предварителна дата за изпита по български език и литература, като изпревари с няколко месеца юнската сесия - да вземем за пример през априлската почивка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР