Два дни остават до закриването на коледния базар за животни

...
Два дни остават до закриването на коледния базар за животни
Коментари Харесай

Базар в Асеновград събира пари за кастрация и лечение на бездомни животни

Два дни остават до закриването на коледния базар за животни " Дай лапа ". Организатори на благотворителната самодейност са младежи от Асеновград. Те са решили да събират пари, които да вложат в кастрация, лекуване и грижа за бездомни животни.

" Идеята за този базар се роди от това, че в последно време зачестиха мненията и изявленията на жители за унищожаване на безстопанствените кучета от Асеновград посредством ликвидиране. Напротив, решението на този проблем е всеобща кастрация, с цел да се понижи фрапантно популацията им. Така просто животните ще изживеят живота си, без да имат потомство ", обясниха от асеновградското съдружие " Дай лапа ".
В коледния благотворителен базар се оферират чаши, свещници и коледни играчки, сувенири, домашно сладко, картини и рисунки, книги, бижута, картички, цветни моливи, игри и други. Голяма част от движимостите са ръчно направени. До момента събраните средства са в размер на към 600 лв. и към този момент е почнало оползотворяването им. Младежите от сдружението възнамеряват да потърсят поддръжка и от община Асеновград и със взаимни старания казусът с бездомните кучета да бъде решен по-скоро.
Инициаторите имат намерение да предложат на градската администрация, с тяхна помощ, да бъде построен кастрационен център, вместо подслон за кучета. Целта е разноските да са по-ниски, като четириногите се кастрират, маркират и връщат назад от местата, от които са уловени, каквото е законовото условие. Според членовете на сдружението, приютът ще се изпълни бързо, а посредством кастрационния център популацията им ще намалее последователно, каквато е главната цел. Планът е към него да бъде основан и спешен център, в който да се отглеждат в началото нуждаещи се от лекуване кучета и котки, които не могат сами да оцелеят на улицата.
Благотворителният базар " Дай лапа " завършва на следващия ден (18.12.19 г.). Той е позициониран в една от къщичките, позиционирани на площад " Академик Николай Хайтов " в Асеновград. А доброволците са там от 15:30 ч. до 18:30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР