Два часа вече гласуват българите в Чикаго. В център Малката

...
Два часа вече гласуват българите в Чикаго. В център Малката
Коментари Харесай

Само на едно място в САЩ гласуват с разпечатани бюлетини

Два часа към този момент гласоподават българите в Чикаго. В център " Малката България " има две секции, само че гласуването върви постепенно. Активността нормално в Съединени американски щати се задейства към 20.00 часа българско време. Това оповестява журналистът Симеон Гаспаров от Чикаго.

В секцията в център " Магура ", където предходната неделя гласоподаваха най-вече българи, интензивността също не е доста огромна. Има обаче опашки, тъй като гласуването върви постепенно.

На предишните избори в Съединени американски щати гласоподаваха 11 000 българи, а в Чикаго - 3 000.

Причината за слабата интензивност, евентуално е, че след няколко дни в Съединени американски щати стартират празниците за " Деня на благодарността " и доста българи пътуват.

Гаспаров успокои, че в Съединени американски щати са пристигнали и машините, и бюлетините.

Само на едно място - в Сейнт Луис, Мисури се разпечатват бюлетини. Те са изпратени в pdf формат от ЦИК и са разпечатани, като се поставя щемпел преди гласуването, а след гласуването бюлетината се сгъва и се поставят още два печата.

На българите в Съединени американски щати доста им харесва тази концепция и са склонни да я вкарат и на други места в бъдеще, вместо да се придвижват бюлетини от България и да се харчат средства, сподели още Гаспаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР