Два часа продължиха преговорите между президентите на Русия и САЩ

...
Два часа продължиха преговорите между президентите на Русия и САЩ
Коментари Харесай

Путин и Тръмп се срещнаха и се разбраха


Два часа продължиха договарянията сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп, предадоха интернационалните организации. По-рано упованията бяха за час и половина, макар че разяснения не са правени.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира срещата като „ доста положително начало “, заяви AFP. Руският външен министър Сергей Лавров дефинира договарянията като „ повече от супер “.

След договарянията и в границите на конференцията се разбра, че президентите на Съединени американски щати и Русия имат известни съвпадения по решение на редица проблеми. Оказва се, че особени разминавания няма. Руският президент Владимир Путин отговори изрично на значимият за американските гласоподаватели въпрос – интервенция от съветска страна в изборите няма. Лидерите на Съединени американски щати и Русия имат от малко малко идентична визия за ръководството на проблематичните въпроси като Сирия и Северна Корея. Въпросът е в детайлите. Детайлите са и в основата на предстоящите реакции от американска страна и за „ Северен поток 2 “, след познатото за европейците увещание на Путин, че съветската страна е подготвена да резервира преноса на природен газ през Украйна при избрани условия. Дотук нищо учудващо, най-малко за европейците. Прави усещане, че заради една или друга причина, най-малко съгласно първите реакции, по-често цитираният е Путин и по-малко Тръмп, което е извънредно за американският президент, който обича словоизлиянията, означават наблюдаващи, които остават резервирани и чакат и известна реакция.

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че договарянията с американския водач Доналд Тръмп в Хелзинки са минали в откровена и делова атмосфера и са били доста сполучливи и потребни, заяви РИА Новости.

Двустранни връзки и Сирия

„ Преговорите с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп минаха в откровена и делова атмосфера. Смятам ги за доста сполучливи и потребни “, съобщи Путин на взаимна конференция след края на срещата с американския си сътрудник в понеделник.
CNN заяви, че с изключение на, доста сполучливи, водачът на Кремъл ги е определил като „ плодотворен кръг от договаряния “. Но в същото време Путин призна, че руско-американските връзки са комплицирани.

„ За всички е ясно, че двустранните връзки минават през комплициран стадий. Но тези спънки, настоящето напрежение, напрегнатата атмосфера, всъщност нямат основателна причина “, увери съветският президент.

Русия и Съединени американски щати би трябвало да поемат водачеството за установяването на мир в Сирия и за филантропично съдействие в тази страна, сподели още Путин на взаимната конференция, след края на срещата си с американския президент Тръмп в Хелзинки.
Путин означи също, че Москва е заинтригувана от това при разрешаването на сирийския спор да бъдат регистрирани ползите на Израел.

По думите на Тръмп, „ дипломацията и взаимната работа са за предпочитане пред споровете и враждебното отношение. Продуктивният разговор е добър освен за Съединени американски щати и Русия, само че и за целия свят “. Тръмп, представен от непознатите организации изясни, че както и преди счита Путин за противник, като добави, че това е „ комплимент “.

Намеса в изборите ли?

Путин по време на конференцията пък увери, че Москва в никакъв случай не се е месила в изборния развой в Съединени американски щати, посочи от своя страна АFP.

Именно американският държавен глава Доналд „ Тръмп засегна тематиката за съветската интервенция в американските избори. „ Трябваше да повторя това, което към този момент съм казвал доста пъти – съветската страна в никакъв случай не е възнамерявала да се меси във вътрешните работи на Съединени американски щати “, безапелационен бе в отговорът си водачът на Кремъл. На собствен ред Тръмп съобщи, че е прекарал „ доста време “, оказвайки напън върху съветския си сътрудник Владимир Путин по тематиката за интервенция в изборите.

„ В рамките на днешната среща засегнах въпроса за намесата на Русия в нашите избори. Усетих, че най-добре е това известие да бъде предадено персонално “, акцентира Тръмп на взаимната конференция. Същевременно той добави, че съветският му сътрудник е имал „ забавна концепция “ по въпроса.

Северна Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи от своя страна, че срещата с съветския му сътрудник Владимир Путин е единствено началото на нескончаем развой. Освен това Доналд Тръмп е убеден, че Путин и Русия са подготвени да работят дружно със Съединени американски щати над решението на нуклеарния въпрос със Северна Корея.

Путин пък заяви, че е предал на американския си сътрудник мемоари с оферти за
неразпространението на нуклеарно оръжие, заяви ТАСС. „ Предадохме на американските си сътрудници мемоари с редица съответни оферти на тази тематика “, съобщи още Путин.

„ Като най-големите нуклеарни страни ние носим особена отговорност за интернационалната сигурност. Смятам, че това е значимо и ние говорихме по въпроса по какъв начин да изградим разговора по проблематиката на стратегическата непоклатимост и неразпространението на оръжия за всеобщо заличаване “, сподели Путин.

Тръмп сподели, че Съединени американски щати и Русия са виновни за разпадането на двустранните връзки, заяви от своя страна CNN.

В рамките на конференцията президентите на Русия и Съединени американски щати дадоха отговор на въпроси за международните пазари на енергоносители, за приписваната интервенция на Русия в американските политически процеси и даже за компромата, който съгласно мнението на един от публицистите е квалифициран в Русия за Доналд Тръмп, излиза наяве от коментара на ТАСС.

„ Сверен поток 2 “ и полутечен природен газ

В хода на отговорите на въпросите, президентът Путин предложи на Съединени американски щати „ градивна работа по контролиране на интернационалните пазари “ на енергоносители, прецизира организацията.
„ Що се касае до „ Северен поток 2. Господин президентът (на Съединени американски щати Доналд Тръмп) изрази угриженост от вероятното преустановяване на преноса през Украйна. Уверих господин президента в това, че Русия е подготвена да резервира този пренос. Нещо повече, подготвени сме да продължим контракта за пренос, който изтича през идната година при положение на уреждането на разногласието сред стопанисващите субекти в Стокхолмския арбитраж “, сподели Путин, представен от съветските организации.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп от своя страна съобщи, че съветският водач Владимир Путин е „ добър съперник “ и добави, че Съединени американски щати ще се конкурира с плана за газопровода „ Северен поток 2 “ посредством доставката на полутечен природен газ
„ Нарекох го (Путин) съперник, също така добър съперник. Мисля, че думата съперник е комплимент “, сподели Тръмп. „ Ние ще се конкурираме във връзка с това, което казвате за газопровода. Не съм убеден дали това е добре за ползите на Германия, само че това решение взето “, добави той в отговор на въпрос за плана „ Северен поток 2 “.

Тръмп подсети, че Съединени американски щати считат да станат огромни производители на въглеводороди. „ Ние ще продаваме полутечен природен газ и ще се конкурираме с газопроводите “, сподели той.

Путин от своя страна помоли Съединени американски щати да окажат помощ при следствието на активността на създателя на английския фонд Hermitage Capital Уилям Браудер.
Информационните организации прецизираха и детайлностите за траялите в уголемен състав договаряния, с присъединявана към водачите на двете страни и на съпътстващите ги делегации.

От съветска страна в договарянията вземат участие министърът на външните работи Сергей Лавров, прессекретарят на президента Дмитрий Песков и помощникът на президента Юрий Ушаков. В американската делегация влизат държавният секретар Майк Помпео, съветникът на президента по национална сигурност Джон Болтън, ръководителят на администрацията на Белия Дом Джон Кели и съветникът на Съвета по национална сигурност за Русия Фиона Хил, оповестиха по-рано интернационалните осведомителни организации.
Отзвукът ще продължи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР