Два бойни кораба отпътуваха днес за участие в задгранични мисии

...
Два бойни кораба отпътуваха днес за участие в задгранични мисии
Коментари Харесай

Два бойни кораба отпътуваха за мисии на НАТО в Черно и Средиземно море

Два бойни кораба отпътуваха през днешния ден за присъединяване в задгранични задачи на НАТО в Черно и Средиземно море. Очаква се след към 40 дни те сполучливо да се завърнат в база „ Атия " край Бургас.

Базовият миночистач „ Шквал ", дружно с италиански и румънски миночистачи, ще вземат участие в задача на противоминната група на НАТО в Черно море.
кап. III сан Христо Генчев-командир на „ Шквал ": Самата задача ще включва разнообразни тренировки на море, прекачване на товари, ще бъдат посетени две пристанища, Констанца в република Румъния и Одеса в Украйна, където ще бъдат осъществени базови тренировки.
Фрегатата „ Верни ", с екипаж от 140 души, ще се включи в интервенцията на НАТО „ Сийгардиън " и в учението на Военноморски сили на Турция дружно с кораби на Египет, Израел, Турция и Гърция.
кап. II сан Теодор Кабаков - пълководец на фрегата „ Верни ": Операция Сийгардиън е интервенция по морската сигурност, в района на Средиземно море за да се открият признаци на незаконен трафик и тероризъм, било то на хора, на оръжие, както и оръжие за всеобщо поразяване.
Част от дилемите на „ Верни " е да подкрепя бедстващи мигранти, в случай че възникне сериозна обстановка в Средиземно море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР