Два български военни кораба привлякоха вниманието на експертите по време

...
Два български военни кораба привлякоха вниманието на експертите по време
Коментари Харесай

МТГ – Делфин представи два нови проекта за военни кораби

Два български военни кораба привлякоха вниманието на специалистите по време на най-голямото ревю за военноморска техника и технологии Euronaval 2018, което се организира в Париж. Проектите им са направени от корабостроителницата „ МТГ-Делфин “, която е единствен български представител измежду 400-те фирми-участнички в ревюто, написа maritime.bg .

Варненската компания показа 150-тонен транспортен съд за брегова защита (LPV-35) и 550-тонен патрулен транспортен съд за отбрана на изключителната икономическа зона (OPV-60).

Двата плана получиха висока оценка от интернационалните специалисти и към тях демонстрираха интерес представители на най-високо равнище от страни от три континента.

„ Проектите ни са подчинени на модулния принцип, с цел да могат да бъдат приспособени към всички характерни условия на евентуалните клиенти “, добави той.

Първият от новите планове на „ МТГ-Делфин “, OPV-60 идва в два разновидността.

В по-леко въоръжената си трансформация корабът може да извършва задания по граничен надзор, наблюдаване и съпровождане, надзор на бежанските потоци, търсене и избавяне, отбрана на морските линии за връзка и надзор на рибарството. OPV-60 носи на палубата си дрон или лек хеликоптер, планувани да оказват помощ на екипажа с информация за оперативната картина, както и две лодки, вид RHIB.

Втората трансформация на 550-тонния транспортен съд съставлява солидно въоръжен бърз ракетен катер. За осъществяване на бойните си задачи, корабът разполага с четири противокорабни ракети и един комплекс за противовъздушна защита. И при двата разновидността артилерийското въоръжение включва 40 мм и 20 мм оръдия, както и две картечни установки.

По-малкият LPV-35 е и по-леко въоръжен.
Корабът разполага с 20 мм оръдие и две картечни установки, само че все пак е изцяло кадърен да извършва задания по брегова защита, търсене и избавяне надзор на бежанските потоци. Палубен дрон и една лодка подкрепят екипажа за реализиране на задачите си.
Проектите на OPV-60 и LPV-35 към този момент имаха своята българска премиера на ревюто за защита HEMUS 2018 в Пловдив през май т.г., и получиха висока оценка от експертната общественост в България.

В допълнение към по-малките кораби, в Париж „ МТГ-Делфин “ демонстрира и обновения дизайн на своята корвета K-90, който се отличава с усъвършенствани благоприятни условия за водене на електронна битка.

С новите два плана портфолиото от военни разработки на „ МТГ-Делфин “ към този момент включва кораби в диапазона от 150 до 1700 тона, в това число 35-метровия LPV-35, 60-метровия OPV-60 и 90-метровата корвета K-90. Но компанията не счита да стопира дотук.

„ Въз основа на потвърдените ни благоприятни условия работим по план за 40-метров многофункционален транспортен съд, който може да поддържа скорост от над 32 възела и да взема решение необятен набор от задания “, повдига завесата Светлин Стоянов.

„ МТГ-Делфин “ е български корабостроителен цех с потвърден опит в проектирането и производството на профилирани кораби с висока степен на интеграция, в това число и бойни и патрулни кораби.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР